School in Holland Park begin 2023 in gebruik

DIEMEN De brede school in Holland Park West wordt in het eerste kwartaal van 2023 in gebruik genomen. 

Het was de bedoeling dat de school na de zomervakantie van 2022 zou worden geopend. Dit heeft het college van B en W aan de gemeenteraad gemeld. Het college geeft aan dat de vertraging van de opening van de school het gevolg is van de veranderde marktomstandigheden ten opzichte van twee jaar geleden. “Ter verduidelijking, het betreft hier met name de schaarste van bouwmaterialen en daarmee samenhangende fors langere levertijden ten gevolge van verstoorde productie in het kader van de coronapandemie die zorgt voor deze vertraging”, aldus B en W.  De Brede school in Holland Park West komt in plaats van de Brede School Het Atelier.


1530 Diemenaren zoeken sociale huurwoning

DIEMEN Bij Woningnet staan 1530 Diemenaren ingeschreven die op zoek zijn naar een sociale huurwoning. Van hen hebben er zes een urgentiebewijs.

Dit liet wethouder Scholten van onder andere huisvesting vorige week weten tijdens de beraadslaging in de gemeenteraad over het bouwplan in Buitenlust. Aanleiding voor het bekendmaken van deze cijfers waren vragen over de aantallen woningzoekenden. De cijfers geven aan dat de vraag naar sociale huurwoningen in Diemen hoog is.


Hennep-kwekerij in Diemerbos

DIEMEN De politie heeft zondag in het Diemerbos een hennepkwekerij aangetroffen.

De politie kreeg een melding dat een boswachter een verdachte had aangehouden. De politie en de boswachter startten een onderzoek en troffen in het Diemerbos een hennepkwekerij aan. De kwekerij is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De recherche zal de verdachte verhoren waarna justitie een beslissing zal nemen.