Jeannette Pietersen (D66) neemt afscheid als raadslid

DIEMEN Jeannette Pietersen (D66) heeft donderdag afscheid genomen als gemeenteraadslid. Zij verhuist medio augustus naar de gemeente Bussum.

Pietersen werd in 1998 gemeenteraadslid voor D66. Na het vertrek van Rob 't Hart werd zij in 2000 fractievoorzitter van D66. Zij was van 2010 tot 2014 wethouder. De overige wethouders waren Lex Scholten (PvdA), Ruud Grondel (GroenLinks) en Maïta van der Mark (SP). In 2014 keerde zij weer terug als raadslid.

"Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn tijd in de politiek. Ik heb er enorm veel van geleerd. Het college waar ik deel van uitmaakte en de colleges die daarna kwamen hebben veel bereikt. Er is veel tot stand gebracht. Denk aan de nieuwbouw, de hulp aan mensen die het financieel moeilijk hebben, cultuur en de inrichting van de openbare ruimte. Ook worden er sociale huurwoningen gebouwd. In mijn periode als wethouder was ik verantwoordelijk voor de openbare ruimte. De openbare ruimte ziet er mooi uit."

Pietersen heeft 42 jaar in Diemen gewoond: eerst in Diemen-Zuid, daarna in het centrum en sinds een aantal jaar weer in Diemen-Zuid. "De huur van mijn woning is te hoog geworden en ik kan in Diemen geen betaalbare woning vinden. Dat is de reden dat ik naar Bussum ga verhuizen."

Vervolg op pagina 5.