Groene-dakjes-dag in Anne Frankwijk

DIEMEN Afgelopen zaterdag was het groene-dakjes-dag in de Anne Frankwijk. Ruim 40 bewoners leggen dan met elkaar een groene mat op het dakje bij hun voordeur.

Dit is de tweede stap van het project om zoveel mogelijk daken in de wijk groen te maken. Als eerste stap zijn er in maart bij wijze van proef zes groene daken gelegd. Na de groene dakjes op 26 juni volgt in september de derde en laatste stap met de daken van schuren, garages, carports en nog meer voordeurdakjes.

Het project leidt tot een groenere wijk die extreme hitte en wateroverlast beter aankan en aantrekkelijker wordt voor insecten, vlinders en mensen. De gemeente Diemen subsidieert geen individuele daken maar heeft wel steun verleend aan dit project, evenals het Betrekken bij Groen Fonds van de provincie Noord-Holland. Hierdoor kan deskundig advies worden ingehuurd om het project optimaal uit te voeren. Op deze manier kan het dienen als voorbeeld en vliegwiel voor heel Diemen. Daarom komt wethouder Matthijs Sikkes van den Berg persoonlijk een kijkje nemen.

Ook Sniep Zuid wordt steeds groener

DIEMEN Samen met de buren werken aan het groener maken van je wijk; dat gebeurde vrijdag 2 juli in de wijk Sniep Zuid. Een aantal buren kocht namelijk gezamenlijk een groen dak in. 

Gezamenlijk, maar wel coronaproof hielpen de buren elkaar door samen het groen op de daken aan te brengen. De gezamenlijke inkoop is een actie van de groencommissie Sniep Zuid die januari dit jaar is opgericht. Het doel van de commissie is het verder vergroenen van de wijk. Daarvoor worden activiteiten bedacht die samen met buren worden uitgevoerd. 

Groene daken was een eerste actie. Op de website www.degroenesniep.nl is te lezen welke activiteiten er nog meer op het programma staan. Kinderen kunnen bijvoorbeeld in het najaar meedoen met egelhuisjes maken en ook denken buurtbewoners na over ideeën als een stekjesruildag en vergroenen van de parkeerplaatsen.