Arie van Os.
Arie van Os.

ATVD-vrijwilliger Arie van Os overleden

DIEMEN Arie van Os is zondag op 86-jarige leeftijd overleden. Van Os was jarenlang een zeer gewaardeerde vrijwilliger bij de Algemene Tennisvereniging Diemen (ATVD).

Arie van Os was jarenlang vrijwel dagelijks op het tennispark van ATVD te vinden. Hij was onder meer gastheer en aanspreekpunt van de vereniging. Van Os werkte lange tijd bij het Apollo Hotel in Amsterdam. Toen hij met pensioen ging was hij hoofdconciƫrge bij het hotel.

Arie van Os kreeg de laatste jaren diverse klappen te verwerken. In 2005 overleed zijn vrouw Stef en in 2016 overleed zijn zoon Vincent. Maar Arie bleef een opgewekte man die altijd aandacht had voor een ander. In juni stopte hij met zijn vrijwilligerswerk bij ATVD. Zijn gezondheid liet dat vrijwilligerswerk niet meer toe. Arie had vier kleinkinderen. Zijn dochter Saskia en haar man Broddie zijn de ouders van Hessel en Kirsten. Zijn zoon Vincent en zijn vrouw Sonja kregen twee zonen: Stan en Lars. Sinds dit jaar was Arie ook overgrootvader van Nova. Sonja Derriks: "Arie was een heel goede opa en overgrootvader. Hij was heel betrokken bij zijn kleinkinderen en achterkleinkind. Voor mij was hij een heel lieve schoonvader. Arie was een man die graag met mensen omging. Arie en ik zijn vorige week nog naar het Apollo Hotel gegaan om koffie te drinken met zijn oud-collega Jacques. Arie had nog steeds contact met zijn oud-collega."

ATVD heeft zondag na afloop van het open toernooi stilgestaan bij het overlijden van Arie van Os. Er werd een minuut stilte in acht genomen.