Het zwembad in het sportcentrum.
Het zwembad in het sportcentrum.

Zwembad blijft ook deze zomer open

DIEMEN Het zwembad van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran blijft de hele zomer open. Dit vertelt Jos Muller, manager Sportzaken van de gemeente Diemen.

Het sportcentrum zal de komende drie weken intensief worden gebruikt voor de Kinderzomerspelen. De kinderen die de Kinderzomerspelen bezoeken kunnen er elke dinsdagochtend en elke donderdagochtend zwemmen. Dit gebeurt uiteraard onder begeleiding van de zweminstructeurs van het sportcentrum. Op die twee ochtenden is het zwembad gesloten voor overige bezoekers. Tijdens de Kinderzomerspelen vinden er ook activiteiten plaats in de sportzaal en in de ruimte van de twee squashbanen van het sportcentrum

Zwemlessen

In het verleden ging het sportcentrum na afloop van de Kinderzomerspelen altijd drie weken dicht. Er werden dan noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden verricht. Vorig jaar werd met deze traditie gebroken. Het sportcentrum bleef toen de hele zomer open. Door de coronamaatregelen in het voorjaar van 2020 waren er achterstanden ontstaan bij het leszwemmen. Er vonden die zomer veel zwemlessen plaats en ook konden mensen baantjes zwemmen.

Het zwembad blijft ook dit jaar in de vakantieperiode van 12 juli tot en met 22 augustus open. Er zijn dan zwemlessen voor kinderen. Liefhebbers kunnen in die periode ook banen zwemmen. In de zomerperiode is het zwembad op zaterdag gesloten. Bezoekers van het zwembad kunnen weer gebruikmaken van de kleedkamers van het sportcentrum. Wel is de regel om 1,5 meter afstand te houden nog steeds van kracht. Muller vertelt dat de onderhoudswerkzaamheden die in het verleden tijdens de zomersluiting plaatsvonden nu zijn uitgevoerd in de periode dat het sportcentrum gesloten was in verband met de coronamaatregelen.

Muller: "Een aantal verenigingen gaat in de zomer door en zal regelmatig gebruikmaken van het sportcentrum. Na afloop van de Kinderzomerspelen kunnen mensen ook de sportzaal en de squashbanen weer huren. Die zijn tijdens de laatste drie weken van de zomervakantie alleen overdag geopend. Zij kunnen de sportzaal en de squashbanen huren via onze website. Wij gaan vanaf 23 augustus weer starten met al onze gebruikelijke activiteiten."

Het is ook mogelijk om banen te zwemmen

https://www.zwembaddiemen.nl/home/