Een tenniswedstrijd op hoog niveau bij het ATVD toernooi,
Een tenniswedstrijd op hoog niveau bij het ATVD toernooi, Foto: Trudy Kroese

Succesvol 'Diemen Open' trekt 230 deelnemers uit binnen- en buitenland

DIEMEN De Algemene Tennisvereniging Diemen heeft van vorige week donderdag tot en met zondag het jaarlijkse open toernooi gehouden. Er deden 230 deelnemers mee aan het Diemen Decathlon Open. Het betrof leden van ATVD en leden van tennisverenigingen uit het hele land. Er deden ook tennissers uit Japan, Australië en Bulgarije mee. Het open toernooi van ATVD was één van de eerste dat werd georganiseerd na de versoepeling van de coronamaatregelen.

Sinds de coronamaatregelen op 26 juni verder zijn versoepeld mogen amateursporters weer wedstrijden spelen. ATVD is daardoor in staat om weer de jaarlijkse toernooien te organiseren. Het Diemen Decathlon Open werd georganiseerd door Peter Stuifzand, Joke Bouma, Angela Zakrzewski, Sebastian Zakrzewski, Ivo de Lijster en Michael Toornent.

De wedstrijden vonden donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag plaats. Zaterdagavond moest er eerder worden gestopt in verband met de regen. Een aantal wedstrijden werd verplaatst naar zondag. Op de slotdag van het toernooi vonden ook de finales plaats. In de hoogste categorie speelden de voormalige kampioen van Nederland Chris Feenstra tegen de drievoudig kampioen van Polen Woitek Gawlak.

Veel publiek

De wedstrijden op het tennispark aan de Willem de Zwijgerlaan 4 trokken veel publiek. Spelers en bezoekers konden ook weer terecht in het clubgebouw van ATVD. Er was in het clubgebouw ruimte voor een beperkt aantal bezoekers. Toeschouwers konden ook plaatsnemen op het gezellige terras waar zij een riant uitzicht hadden op de wedstrijden die op het center court werden gespeeld. Uiteraard werd de coronamaatregel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden nageleefd.

Nog twee toernooien

ATVD heeft er 150 nieuwe leden bijgekregen

ATVD organiseert later in de zomer nog twee toernooien. Het 50+ toernooi vindt van zondag 15 augustus tot en met zaterdag 21 augustus plaats. Dit toernooi voor oudere leden van ATVD is bekend vanwege de unieke sfeer. ATVD houdt van maandag 30 augustus tot en met zondag 5 september de clubkampioenschappen. Het betreft clubkampioenschappen voor de jeugd en senioren.

Veel tennisverenigingen in Nederland hebben er vorig jaar en dit jaar veel nieuwe leden bij gekregen. ATVD heeft 150 nieuwe leden ingeschreven. In diverse perioden tijdens de verschillende lockdowns konden tennissers een balletje slaan. Aanvankelijk ging het alleen om enkelspel, later was ook het dubbelspel weer toegestaan. In tegenstelling tot wat bij teamsporten het geval is, is het bij tennis makkelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.