Afbeelding
Foto: Smashing '72

Open toernooi van volleybalvereniging Smashing '72

DIEMEN Volleybalvereniging Smashing '72 organiseerde afgelopen weekend een open toernooi op de drie beachvolleybalvelden van het Sciencepark in de Watergraafsmeer. De organisatie kijkt terug op een succesvol toernooi.

Het twee-tegen-tweetoernooi werd gespeeld volgens het spectaculaire King of the Court-systeem. Daarbij is één van de speelhelften het King's Court. Op de andere speelhelft wordt steeds door de uitdagers geserveerd. Winnen de uitdagers de rally, dan nemen zij de plek in van het team op het King's Court aan de andere kant van het net. Verliezen zij de rally, dan verdient het team op de Kings-speelhelft een punt en worden de uitdagers vervangen door het volgende team.

Per speelronde van 15 minuten nemen vijf teams van elk twee spelers het tegen elkaar op om zo veel mogelijk punten te verdienen. Per speelronde worden teams opnieuw ingedeeld. De teams met de meeste punten plaatsen zich voor de finales.

Er werd gespeeld in categorieën dames hoog, dames laag, heren hoog en dames laag. In totaal namen 70 teams deel aan het toernooi met volleyballers van de 6e klasse tot de eredivisie. Naast veel Diemense en Amsterdamse teams waren er ook deelnemers uit bijvoorbeeld Hoorn en Huizen met een rood-wit verleden bij de Diemense club. Tijdens en na het toernooi was het gezellig druk op het naastgelegen terras van sporthal Universum. De deelnemers en publiek waren erg enthousiast over opzet, organisatie en niveau van het toernooi en kijken uit naar een volgende editie.