Raad komt weer fysiek bijeen

DIEMEN Met het oog op de versoepelingen van de coronamaatregelen heeft het presidium van de gemeenteraad besloten om weer fysiek te gaan vergaderen. In juli staat een raadsvergadering over twee dagen gepland, op dinsdag 6 juli en op donderdag 8 juli.

Deze vergadering vindt op beide dagen weer plaats in de raadzaal in het gemeentehuis. Uiteraard wordt bij de vergadering gelet op de afstands- en hygiënemaatregelen.  Er is plaats voor maximaal 15 toehoorders. De vergadering is voor andere belangstellenden zoals gebruikelijk te beluisteren via de link gemeenteraad.diemen.nl. Daar zijn ook de agenda’s te raadplegen.

De informatieve raadsvergadering van 1 juli zal wel op digitale wijze plaatsvinden.

Boa's krijgen bodycam

DIEMEN Het college van Burgemeester en Wethouders wil de bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) en toezichthouders Openbare Ruimte van Diemen uitrusten met bodycams. Het college wil daarmee voor de duur van een jaar een pilot starten. 

Uit ervaringen in andere gemeenten blijkt dat bodycams preventief en de-escalerend werken en zo positief bijdragen aan de veiligheid en veiligheidsbeleving van de gemeentelijke handhavers. De pilot is een vervolg op een motie van verschillende fracties in de gemeenteraad om de mogelijkheden van bodycams voor boa’s en toezichthouders te onderzoeken. De OR van de gemeente Diemen moet nog instemmen met de pilot. Politie en Openbaar Ministerie hebben al positief geadviseerd.
De afgelopen periode, onder andere door de strengere aanpak van ondermijning en de maatregelen om de coronapandemie tegen te gaan, was te zien dat de Diemense boa's en toezichthouders steeds meer te maken hebben met agressie en incidenten.