De IJzeren Hein wordt te water gelaten.
De IJzeren Hein wordt te water gelaten.

Werkplekken voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

DIEMEN Dankzij een investering van DOEN Participaties en een inhoudelijke samenwerking met Koninklijke Saan kan Rederij Kees het aantal werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de komende jaren vergroten. 

De Amsterdamse Rederij KEES biedt sinds 2013 ontwikkelingsmogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De medewerkers van KEES doen ervaring op met logistieke werkzaamheden: KEES verzorgt schoon en stil elektrisch transport over land en over water. De wens om dit verder uit te breiden is nu in vervulling gegaan dankzij een investering van DOEN Participaties en een samenwerking met logistiek dienstverlener Koninklijke Saan. Ter ere van de nieuwe samenwerking werd onlangs de IJzeren Hein, de elektrische boot van KEES, te water gelaten.

Op weg helpen

Rederij KEES werkt samen met de gemeente Amsterdam en de Regenboog Groep om mensen voor wie het lastig is om via de reguliere weg aan werk te komen op weg te helpen. De Rederij biedt op dit moment negen arbeidsplaatsen en acht dagbestedingsplekken. De werknemers van KEES krijgen zo een duwtje in de rug. Ze leren structuur aan te brengen in hun leven en doen werkervaring op.

DOEN

DOEN Participaties is de investeringsmaatschappij van Stichting DOEN, het fonds van de Postcode Loterij. DOEN financiert voorlopers die met oplossingen komen voor een groenere, socialere en creatievere samenleving. Sinds 2013 heeft Rederij KEES meerdere keren een subsidie ontvangen en nu stapt DOEN Participaties in als aandeelhouder van Rederij Kees, waardoor op termijn het aantal werkervaringsplekken met minimaal 25% kan worden uitgebreid.

Werknemers van KEES krijgen steuntjein de rug

Knowhow

Koninklijke Saan levert als ervaren logistiek dienstverlener de knowhow en de systemen waardoor Rederij KEES verder kan professionaliseren en de scope kan uitbreiden met onder meer bouwlogistieke diensten. Voor Saan betekent het een mooie aanvulling op de dienstverlening van haar activiteit Bouwlogistiek: samen hebben de bedrijven nu 3 hubs aan de rand van Amsterdam. Vanuit deze opslagfaciliteiten kunnen bouwmaterialen just-in-time emissieloos, geruisloos én sociaal getransporteerd worden naar bouwprojecten in de binnenstad. Zowel over het land met elektrische auto's en bakfietsen als via het water met de IJzeren Hein of andere vaartuigen.

Het bijna 125-jarige familiebedrijf Koninklijke Saan in Diemen is gespecialiseerd in kraanverhuur, industriële verhuizingen, tourtrucking voor de live-entertainmentbusiness en bouwlogistiek.