Diemenvoorelkaar werkt samen met Cordaan Groen

DIEMEN De samenwerking tussen Diemenvoorelkaar, onderdeel van Welzijn Diemen, en Cordaan Groen is van start gegaan. Een tuinteam van Cordaan Groen ging onlangs aan de slag in de tuin van mevr. Wissink uit Diemen-Zuid en toverde met een mooi aangeharkte en onkruidvrije tuin een glimlach op haar gezicht. 

De Buurthulpdienst van Diemenvoorelkaar beschikt over een tuinteam van vrijwilligers voor tuinonderhoud van de abonnees. Abonnees van Diemenvoorelkaar zijn ouderen (75+), chronisch zieken en mensen met een lichamelijke beperking. 

Het tuinteam van de Buurthulpdienst bestaat nu uit drie vaste vrijwilligers. Echter, in de mooie, zonnige maanden en in het najaar worden er enorm veel  tuinklussen aangemeld en dan is extra hulp, zoals van het tuinteam van Cordaan Groen, een gewaardeerde en goede ondersteuning. De mooie samenwerking tussen de tuinteams van Diemenvoorelkaar en Cordaan Groen zorgt er op deze wijze voor dat aan meer aanvragen voor tuinhulp voldaan kan worden en velen weer kunnen genieten van een mooie tuin. 

Ter versterking van het eigen tuinteam blijft Diemenvoorelkaar op zoek naar nieuwe tuinvrijwilligers. Vind je het leuk om als tuinvrijwilliger aan de slag te gaan of wil je meer weten over de Buurthulpdienst van Diemenvoorelkaar bel dan naar: 020 314 47 00 (ma t/m do van 9.30-12.30 uur) of mail naar: info@diemenvoorelkaar.nl. 

Gewonde bij ongeval

DIEMEN In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Distelvlinderweg in Diemen-Noord.

Een bestuurder raakte door onbekende reden de macht over het stuur kwijt en kwam tot stilstand in de struiken. Door het ongeval is een persoon gewond geraakt. Hij is behandeld door ambulancepersoneel en is overgebracht naar het ziekenhuis. Meerdere hulpdiensten kwamen naar het incident, ook was een traumateam opgeroepen. Hoe het ongeval exact heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.