Kat Fidel is ontvoerd

DIEMEN In Diemen is een kat ontvoerd en de eigenaren zijn radeloos. Het is totaal onduidelijk waarom de kat, die luistert naar de naam Fidel, is meegenomen en ook is niet bekend waar de kat is.

Fidel is, zo heeft een ooggetuige verklaard naar de eigenaar, afgelopen maandagavond tussen 18.30 en 19.30 uur op de Hartveldseweg meegenomen door twee jongens op een fiets. Deze jongens van rond de 16 jaar reden er vervolgens mee richting de Middenweg in Amsterdam. Verder is van hen geen signalement bekend.

Fidel is een 14-jarige rode kater die geliefd is in de hele buurt. De politie en BOA’s zijn ingelicht en er zijn in de buurt flyers opgehangen, maar tot op heden zonder succes.
Als iemand weet waar Fidel is, dan graag contact met Jan of Ria Kloosterman, tel: 06-28 553 357, respectievelijk 06-29 216 842.

Eerste containertuintjes ingezaaid

DIEMEN Afgelopen week zijn aan de Gerrit Rietveldsingel in Holland Park de eerste containertuintjes van Diemen ingeplant. Buurtbewoonster Anne Pennings heeft beloofd de containertuintjes te onderhouden en plantte samen met wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg de plantjes in. Zij kreeg een gieter om de plantjes water te geven.

De containertuintjes zijn geplaatst op een plek waar vaak afval naast de afvalcontainers wordt geplaatst. Een doorn in het oog voor de buurtbewoners. Het is een proef om te zien of deze fleurige tuintjes helpen, zodat mensen hun afval niet naast de containers zetten. In andere gemeenten is gebleken dat dit goed werkt. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat de straat weer een stukje groener is.

Meer plekken

In de toekomst komen er mogelijk op meer plekken in Diemen dergelijke containertuintjes. Het zal dan gaan om plekken waar veel afval naast de containers wordt gezet, waar de omgeving wel wat extra groen kan gebruiken en waar bewoners zich bereid hebben verklaard de tuintjes te onderhouden.