Grote kans op bouwen in Buitenlust

DIEMEN De bewoners van Buitenlust trokken donderdag tijdens een informatieve raadsbijeenkomst nog eens alle registers open om het bouwplan in hun buurt te verijdelen en het is nu aan de gemeenteraad om een beslissing te nemen. Die valt in de eerstvolgende reguliere gemeenteraadsvergadering. Op basis van de stemverhouding tot nu toe is de kans groot dat de gemeenteraad het bouwplan omarmt.

Al maanden strijden de bewoners tegen de voorgenomen bouw van, volgens het voorliggende plan, twee met elkaar verbonden gebouwen waarvan het hoogste gebouw vijf woonlagen en het lagere gebouw drie woonlagen heeft in hun wijk. Het gaat om sociale woningbouw en dit gaat ten koste van het enige stukje speelgroen in de wijk is en dat zint de bewoners niet.

Insprekers

Afgelopen donderdag waren er negen insprekers en alle negen herhaalden ze de bezwaren die al veel vaker over het voetlicht zijn gekomen en waar DiemerNieuws ruim aandacht aan heeft geschonken. De rode draad: het groen, en daarmee de leefbaarheid van de wijk, holt achteruit, het wordt veel te ‘stenig' en bijna 100 procent van de bewoners van Buitenlust is ertegen. Dus luidt het dringende advies van de bewoners: hou Buitenlust wat de naam aangeeft en doe dit niet. Het is nu aan de gemeenteraad om knopen door te hakken.