Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Kinderzomerspelen van
12 juli tot en met 30 juli

De Kinderzomerspelen vinden dit jaar plaats van maandag 12 juli tot en met vrijdag 30 juli. Het evenement wordt georganiseerd door Welzijn Diemen.

DIEMEN De Kinderzomerspelen zijn bestemd voor kinderen uit Diemen die naar de basisschool gaan. De Kinderzomerspelen worden gehouden in en rond Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid en duren dagelijks van 10.00 tot 15.30 uur.

De Kinderzomerspelen hebben net als de editie van vorig jaar te maken met de coronamaatregelen. Danny Post is namens Welzijn Diemen algemeen coördinator van de Kinderzomerspelen. "Er zijn net als vorig jaar helaas geen uitstapjes op de eerste en de tweede woensdag van de Kinderzomerspelen. Er zijn ook dit jaar weer grote spellen: het spookhuis, de megashow, de zeskamp, cluedo en de playbackshow, die altijd op de laatste vrijdagmiddag plaatsvindt." Tijdens de Kinderzomerspelen van vorig jaar werd gebruikgemaakt van een grote tent die op het grasveld achter het sportcentrum stond. Daar werden creatieve en theateractiviteiten gehouden. Post: "Die activiteiten vonden in het verleden plaats in de ruimte van de twee squashbanen en in de sportzaal. Wij maken dit jaar opnieuw gebruik van de tent. De tent geeft ons veel mogelijkheden en zorgt voor een aangename temperatuur. De sportactiviteiten vinden vooral op het grasveld plaats." De leiding van de Kinderzomerspelen zal er uiteraard voor zorgen dat de coronamaatregelen worden nageleefd. Post: "De volwassen coördinatoren en begeleiders hebben ook dit jaar te maken met de coronamaatregelen. Vorig jaar heeft iedereen zich aan de maatregelen gehouden en ik ga ervan uit dat dit opnieuw gebeurt." De weekkaarten kunnen in de week voor de start van de Kinderzomerspelen gekocht worden in het Sportcentrum F.B. Duran op maandag 5 juli van 14.00 uur tot 17.00 uur en op dinsdag 6 juli van 14.00 uur tot 17.00 uur. Na een jaar afwezigheid keren de Mini Zomerspelen weer terug. Het betreft een evenement voor kinderen van twee tot en met zes jaar. De Mini Zomerspelen vinden op 13, 14 en 15 juli van 10.00 tot 15.00 uur plaats in en rond Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid en op 20, 21 en 22 juli van 10.00 tot 15.00 uur in en rond het Noorderlicht aan het Gruttoplein in Diemen-Noord. Aanmelden voor de Mini Zomerspelen kan via www.talenten-fabriek.nl. Er is plaats voor maximaal 30 kinderen per dag.

Dobias Bloem en Jeroen Klaasse.
Artist's impression van De Omval na verbouwing.