Afbeelding
Foto:

Anne de Wit

Met haar vrouw Lily de Wit eigenaar van foodtrailer Dames De Wit, woont 61 jaar in Diemen

Vertel eens iets over Dames De Wit.
"Lily en ik zijn in 1977 begonnen met een juwelierszaak in de Arent Krijtsstraat. Die zaak heette ook Dames De Wit. Met die zaak zijn we begin jaren tachtig verhuisd naar winkelcentrum de Amsterdamse Poort in Amsterdam-Zuidoost. We zijn in 2019 met die zaak gestopt en toen begonnen met de foodtrailer Dames De Wit. Wij verkopen onder andere luxe broodjes, andere gerechten en drankjes zoals koffie en thee. Wij hebben diverse specialiteiten, zoals onze gehaktballen."

Waar staan jullie?
"Wij staan op maandag, dinsdag en donderdag op de hoek van de Venserweg en de Visseringweg op het industrieterrein in Diemen-Zuid, woensdag staan wij op de markt op het Diemerplein en zaterdag op de markt Reuring in IJburg.

Wat zijn je hobby's?
"Zingen, tekenen, schilderen en schrijven. Ik zing classic jazz. Ik ben bezig met het opnemen van een demo-cd. Lily helpt mij daarbij. Zij is vroeger diskjockey geweest, ook in Diemen. Zij heeft verstand van het opnemen van muziek en van geluidstechniek."

Doe je aan sport?
"Wij laden vier keer per week de foodtruck in. Dat is geen echte sport, maar wel zwaar werk. Verder wandelen wij veel met de hond in het bos. Meestal in het Diemerbos, maar soms bij de Lage Vuursche."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Ik woon hier mijn hele leven en vind veel plekken in Diemen leuk. Maar als ik moet kiezen dan is het de markt op het Diemerplein. Onze zaak is een ontmoetingsplek. Mensen spreken bij ons af, drinken een kop koffie en gaan dan verder de markt op. Het is altijd heel gezellig."