Stadspas kan voor 1 juli worden aangevraagd

DIEMEN Inwoners van Diemen met een laag inkomen en weinig eigen geld of een AOW-uitkering kunnen een Stadspas aanvragen.

Met de Stadspas kunnen zij korting krijgen op musea, films, theater, sporten en zwemmen. Daarnaast zijn er nog speciale acties voor kinderen.

Mensen die deze zomer al gebruik willen maken van de Stadspas kunnen die voor 1 juli aanvragen. In de maanden juli en augustus 2021 worden namelijk geen Stadspassen geleverd.

Drie manieren

Het aanvragen van een Stadspas kan op drie manieren. Er kan een formulier worden opgehaald bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis. Het Klant Contact Centrum is open van maandag tot met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur. Het formulier kan weer worden ingeleverd aan de balie of worden opgestuurd naar Sociale Zaken, Gemeente Diemen, Postbus 191, 1110 AD Diemen.

Contact met minimaconsulent

Er kan ook contact worden opgenomen met de minimaconsulent. Die kan worden bereikt van dinsdag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 11.00 uur via (020) 31 44 888.

E-mail

Ook kan een Stadspas worden aangevraagd door een e-mail te sturen naar socialezaken@diemen.nl. Zet in de e-mail: naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Zet als onderwerp in uw e-mail ‘stadspas’. De aanvrager ontvangt na de aanvraag binnen zes weken een antwoord. Voor meer informatie over de Stadspas en andere minimaregelingen kan de website diemen.nl (zoek op stadspas) worden bezocht of de folder 'Diemen Helpt' op die men.antwoordop.nl/bijstand/digitaal-loket/download/435 worden gedownload.