Heerlijk spelen in het Banjerbossie.
Heerlijk spelen in het Banjerbossie. Foto: Trudy Kroese

Diemerbos biedt bezoekers tal van mogelijkheden




Nu het mooi weer is trekt het Diemerbos nog meer recreanten en natuurliefhebbers dan in andere perioden van het jaar. Het Diemerbos is in trek bij inwoners van Diemen en plaatsen in de regio.

DIEMEN In het Diemerbos zijn in alle seizoenen van het jaar mensen te vinden. Maar als de zon schijnt en de temperaturen aangenaam zijn, is het bos nog meer in trek.

Tijdens een wandeling door het Diemerbos vallen diverse dingen op: er zijn veel recreanten die een wandeling maken, hardlopen, fietsen of de hond uitlaten. Daarnaast trekt het Diemerbos ook veel natuurliefhebbers zoals vogelaars. Regelmatig zien we mensen vogels bekijken. We nemen een witte reiger waar. Volgens vogelkenners is dat niet zo bijzonder.

Het Diemerbos is een plek voor mensen van alle leeftijden. Kinderen kunnen zich vermaken in het onlangs opgeknapte Banjerbossie. Een mooie plek om een verjaardag te vieren. In het Banjerbossie mogen geen honden komen.

De aanwezigheid van loslopende honden in het deel van het bos dat aan de Muiderstraatweg in Diemen ligt blijft een bron van discussie. Veel mensen storen zich eraan. Een andere bron van ergernis is het afval dat in het bos wordt achtergelaten. Op een van de tafels zien we een leeg sigarettenpakje liggen. Ook op andere plekken in het Diemerbos ligt rommel. Wandelaars kunnen kiezen uit verschillende wandelroutes van uiteenlopende afstanden. Veel recreanten nemen plaats op een van de houten bankjes en genieten van het uitzicht, de sfeer en de rust. Proeflokaal House of Bird is een enorme aanwinst voor het bos. Veel bezoekers van het Diemerbos besluiten een wandeling met een drankje op het ruime en gezellige terras. House of Bird brouwt zelf heerlijke bieren. Gelukkig heeft de horeca sinds kort weer meer mogelijkheden om gasten te ontvangen. Het is ook weer mogelijk om in het proeflokaal te genieten van een smakelijke maaltijd en een heerlijk drankje.

Kinderen hebben plezier in Diemerbos.
Een mooie plek om te genieten van de natuur.
Er zijn veel bankjes in het Diemerbos.
Het Diemerbos trekt veel recreanten.