Afbeelding

Mirja Sikking

Flatmaker bij de Rode Kruislaan, woont 70 jaar in Diemen

Wat doe je als Flatmaker?
"De Flatmakers zijn betrokken bewoners van de Rode Kruislaan. De gemeente en Woningstichting Rochdale hebben een aantal jaren geleden initiatieven ontplooid om de leefbaarheid in de flats aan de Rode Kruislaan te verbeteren. Een aantal betrokken bewoners is aan de gang gegaan als Flatmaker. Wij organiseren allerlei activiteiten in de buurtkamer aan de Rode Kruislaan."

Welke activiteiten organiseer jij?
"Ik heb ervoor gezorgd dat bewoners elke dinsdagmiddag jeu de boules kunnen spelen op de jeu-de-boulesbaan tussen de tweede en derde flat van de Rode Kruislaan. Daarnaast geef ik elke vrijdagochtend stoelyoga in de buurtkamer."

Wat zijn je hobby's?
"Lezen, reizen en veel bewegen. Mijn man Peter en ik hebben veel reizen gemaakt. Onze zoon woont in Florence. Wij zijn daar vaak geweest. Peter en ik fietsen graag en verder doe ik met een groepje aan nordic walking. Wij lopen elke week een keer: tussen de tien en twaalf kilometer. Peter en ik hebben een volkstuintje op het pad achter de kinderboerderij. Daar zijn wij vaak."

Welke genre boeken lees je?
"Heel divers: romans, geschiedenis, maar ook boeken over medische zaken. Dat heeft mijn interesse, omdat ik vroeger fysiotherapeut ben geweest."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Diemen is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Er zijn hier veel mensen van buiten Diemen komen wonen. Diemen is diverser geworden. Ik kan over het algemeen met iedereen opschieten. Diemen is een stuk levendiger dan vroeger, maar niet zo hectisch als een grote stad."