Politiebureau elke dag open

DIEMEN Het politiebureau in Diemen is sinds vorige week elke dag overdag geopend. Dit betekent dat het politiebureau van maandag tot en met zondag van 09.00 tot 17.00 uur open is voor vragen, meldingen of het maken van een afspraak voor een aangifte.

“Hoewel het een kleine wijziging lijkt, stelt het ons in staat om buiten te zijn als dat nodig is en tegelijkertijd met u in contact te kunnen blijven. U kunt ons 24 uur per dag bereiken via politie.nl of bel 0900-8844 (Spoed? Bel dan 112). Wij blijven zichtbaar aanwezig op straat en in de wijken”, meldt de politie.

INGEZONDEN

Dankbaar voor de foto's

In het DiemerNieuws van 10 juni stonden twee foto's die overeenstemden in compositie, maar tegengesteld zijn in wat ze ons zeggen. Beide hebben een dominante lijn van links naar rechts. De eerste lijn stijgt naar een horizontaal midden, de tweede daalt daar naartoe. Tot zover de overeenkomsten.

De eerste foto toont op de voorgrond een omheinde, zanderige ruimte. De dominante lijn in de foto suggereert werkzaamheden, en leidt onze blik naar een gebouw dat echter onherkenbaar is verborgen in de slagschaduw van de zon. Enkele bomen zien verlangend uit naar water, als je de hopen droog zand ziet liggen aan hun voet. Maar de staalblauwe lucht, geen wolkje te bekennen, brengt ze echter voorlopig geen verlichtende regen. Wat is hier aan de hand? De foto laat de kijker in het ongewisse.

De tweede foto toont een terras waar het goed toeven is. Dat is af te lezen aan de ontspannen houding van de gasten. Op een prominente plaats links, onder de dominante lijn, staat iemand met een dienblad in de hand, klaar om ook de lezer te verwelkomen, mocht die straks in de buurt zijn.

Terwijl de eerste foto niet prijsgeeft wat er aan de hand is, toont de tweede foto dat in één oogopslag. Die tweede is van Trudy Kroese. Haar foto's in het DiemerNieuws leren mij iets over compositie en zeggingskracht. Ik ben het DiemerNieuws telkens dankbaar voor het plaatsen van haar werk.

Frans Eerkens