Vanavond besluit over zoeklocaties

DIEMEN De gemeenteraad lijkt vanavond akkoord te gaan met de Regionale Energiestrategie 1.0 (RES 1.0). Dit houdt in dat de Diemerscheg-Diemen en de Gooiseweg worden aangewezen als zoeklocaties voor windturbines en zonneweiden.

De fracties van GroenLinks, D66 en PvdA hebben tijdens de digitale informatieve raadsvergadering van vorige week donderdagavond aangegeven voor de RES 1.0 te zullen stemmen. Hierdoor is er een meerderheid in de gemeenteraad. Als de RES 1.0 wordt aangenomen betekent dit niet dat er op die zoeklocaties windturbines en/of zonneweiden komen. Er wordt verder onderzocht of het mogelijk is.

Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg gaf opnieuw aan dat de uitkomst van dat onderzoek ook kan zijn dat die zoeklocaties niet geschikt blijken te zijn.

In opdracht van het college van B en W wordt gezamenlijk met inwoners en omwonenden een onderzoek uitgevoerd naar de effecten van geluid en slagschaduw van windmolens op omwonenden voor de nog overgebleven zoekgebieden in Diemen.

Tijdens de digitale raadsvergadering waren er ruim dertig insprekers, vooral uit Diemen, Driemond en Weesp. Hieronder waren veel leden van Windalarm.

3