College doet voorstel voor bestemming financieel overschot

Vervolg van voorpagina.

De ambities op het gebied van het vergroenen van de openbare ruimte, het afronden van de Oost-West As, de aanpassing van de afvalinzameling en zelfs ook van participatie bleven in 2020 op peil.

Sportpark

Ook konden er vorig jaar met de herinrichting van sportpark De Diemen en de komst van een nieuwe sporthal stappen gezet worden bij de sportvoorzieningen. En ook de uitbreiding van De Omval met de openbare bibliotheek werd nog in 2020 in gang gezet. Tegenvaller was - net als bij alle gemeenten - de ontwikkeling op het gebied van de jeugdzorg.

Wethouder Scholten: "In de loop van 2020 hebben we daar nog € 750.000 extra voor moeten uittrekken. We hebben inmiddels maatregelen getroffen om die jeugdzorgkosten beter in de greep te krijgen, maar financiële hulp van het Rijk blijft ook voor Diemen van groot belang.”

Voorstellen

Het college van Burgemeester en Wethouders bood de jaarstukken vorige week aan de gemeenteraad aan. Daarbij doet het college een aantal voorstellen om het overschot te bestemmen voor een aantal projecten die afgelopen jaar niet tot uitvoering kwamen. Een deel van het overschot zal volgens het voorstel aan de reserves worden toegevoegd. De gemeenteraad zal op 8 juli over de jaarrekening en de bestedingsvoorstellen gaan besluiten.