Afbeelding

Ralph van Bemmel

Mede-eigenaar van House of Bird in het Diemerbos, werkt ruim een jaar in Diemen

Hoe gaat het met House of Bird?
"We zijn op 5 mei 2020 opengegaan. Mensen mochten toen alleen nog maar afhalen. In juni 2020 konden wij echt open. Wij moesten in oktober 2020 helaas dicht. Omdat House of Bird een nieuwe zaak is, hebben wij geen overheidssteun ontvangen. Wij zijn blij dat wij er nog zijn en dat veel mensen bij ons langskomen. Wij mogen momenteel binnen 50 gasten ontvangen. Wij hebben twee terrassen waar 50 gasten kunnen zitten."

Wat zijn je hobby's?
"Ik ben graag buiten. Ik houd van de natuur en ik ben een vogelaar. Als vogelaar bekijk ik door het hele land vogels, uiteraard ook in het Diemerbos."

Doe je aan sport?
"Ik boks sinds twee jaar. Het boksen heeft een tijd stilgelegen vanwege de coronamaatregelen. Het mooie van boksen is dat je lichamelijk wordt uitgedaagd."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Kenia. Ik ben daar geboren en heb er het eerste halfjaar van mijn leven gewoond. Ik ben er daarna drie keer terug geweest. De natuur in Kenia is heel mooi en ik vond het leuk om plekken te bezoeken waarover mijn ouders mij hebben verteld."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Ik vind de sfeer in Diemen heel prettig. De mensen zijn aardig en leuk. Als ik bij House of Bird ben, merk ik dat veel mensen een beetje een vakantiegevoel hebben. Ik woon zelf in Amsterdam-Oost. Diemen is rustiger dan de buurt waar ik woon. Dat zorgt voor een relaxte sfeer."