Kinderen vermaken zich in Wilde Kruidentuin.
Kinderen vermaken zich in Wilde Kruidentuin. Foto: Allard Faas

Workshops voor kinderen in Wilde Kruidentuin van DePastorie

DIEMEN In de Wilde Kruidentuin van DePastorie aan de Hartveldsweg 24 vinden in juni en juli creatieve workshops voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar plaats.

Het gaat om een samenwerking van DePastorie Diemen, Dik Groen, Daarom Diemen, Duurzaam Diemen, Uiten Creatieve Educatie & Estrelas natuureducatie. Met advies van IVN Diemen en de Talentfabriek Diemen.

In de Wilde Kruidentuin DePastorie bruist het van leven. Hier werken mensen en niet-mensen zoals planten, insecten en microben samen. Kinderen kunnen zich tijdens de workshops laten inspireren door het bodemleven, de wondere wereld van insecten en de bijzondere eigenschappen van wilde planten en kruiden.

Op zaterdag 19 juni (van 14.00 tot 16.00 uur) is er de workshop 'Insecten ontdekken'. "Als we willen dat wilde planten en insecten zich welkom voelen moeten we eerst kennis met ze maken. Aan de hand van verschillende opdrachten ontdekken de kinderen wat er groeit en krioelt. In het recycle-atelier gaan ze vervolgens aan de slag met het verbeelden van de wonderlijke wezens die ze tegenkwamen en de wereld waarin ze graag leven", aldus de organisatie.

Op zaterdag 26 juni (van 14.00 tot 16.00 uur) wordt de workshop 'Zadenpost' gehouden. "Zaden hebben allerlei trucjes om zich te verspreiden. Ze vliegen mee in de wind, plakken aan de vacht van een dier, worden opgegeten en weer uitgepoept. Wij gaan ze een handje helpen. Tijdens deze workshops gaan de deelnemers zelf papier maken met daarin verschillende zaden. Zij kunnen een zelfgemaakte kaart naar iemand toe sturen of die thuis in de grond stoppen." Op 3 juli (van 14.00 tot 16.00 uur) vindt de workshop 'De magie van zelf verf maken' plaats. De drie workshops zijn bedacht en ontwikkeld door kunstenaar en educator Maaike Uitenbroek. In 2008 richtte zij Uiten Creatieve Educatie op waarmee zij sociaal-maatschappelijke en creatieve projecten realiseert voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en de kinderopvang. De workshop op 19 juni begeleidt zij samen met natuureducator Esther Dijkstra. Bij de workshop op 26 juni zal Cathy Wiersema, natuurgids en actief lid van IVN Diemen, een introductie verzorgen.

Opgeven

Kinderen kunnen zich tijdens workshops laten inspireren

De workshops kosten vijf euro per stuk. Opgeven kan per workshop of voor alle drie tegelijk. Bij aanmelding graag vermelden: naam en leeftijd van het kind en het telefoonnummer van de ouder/verzorger. Betalen kan contant voor aanvang of met een Tikkie. Liever telefonisch aanmelden? Bel dan naar: 06-241 104 19.