Wessel Brouwer en zijn zoon Dean.
Wessel Brouwer en zijn zoon Dean. Foto: Trudy Kroese

Deli is ontmoetingsplaats Diemen-Noord

DIEMEN Grand café-restaurant Deli aan het Gruttoplein 8 in Diemen-Noord is sinds 28 april open. Eigenaar Wessel Brouwer vertelt over de zaak.

Brouwer heeft in het verleden veel horeca-ervaring opgedaan in Amsterdam. Sinds drie jaar is hij eigenaar van tabakszaak-slijterij Vivánt Gamble in winkelcentrum Diemen-Noord.

Wessel: "Ik was al enige tijd bezig met de voorbereiding van Deli. Daarbij heb ik veel steun van de gemeente gekregen. Maar door de coronamaatregelen konden wij pas op 28 april open. We hebben nog geen officiële opening gehouden. Die gaat later plaatsvinden."

De naam Deli is een samenvoeging van de eerste twee letters van de namen van de twee kinderen van Wessel en zijn vrouw. Emma. Het betreft hun zoon Dean (9) en hun dochter Lizzy (8).

Ontmoetingsplaats

Wessel noemt Deli een ontmoetingsplaats voor de inwoners van Diemen-Noord. Terwijl we op het terras van Deli zitten komen er veel buurtbewoners langs. Wessel kent ze vrijwel allemaal. Hij maakt een praatje met de mensen van wie er een aantal op het terras plaatsneemt. De reacties op Deli zijn heel positief. "Deli is een prachtige zaak om 's morgens een kopje koffie te drinken of 's middags een afzakkertje te halen. Er was in deze buurt echt behoefte aan een zaak als Deli", aldus een buurtbewoonster.

Eigenaar Wessel Brouwer heeft veel horeca-ervaring

Grand café-restaurant Deli heeft binnen plaats voor ongeveer vijftig gasten. Door de coronamaatregelen kunnen er nu binnen minder gasten worden ontvangen. Het terras heeft momenteel vijftig zitplaatsen. Wessel: "De gemeente gaat het plein voor het winkelcentrum en de directe omgeving herinrichten. Het wordt gezelliger en ook groener. Echt een mooie plek voor een terras. Ik hoop dat er in de toekomst meer plekken op het terras zullen komen."

Wessel is van plan om binnenkort zeven dagen per week open te gaan, van 08.30 tot 20.30 uur. "Onze gasten kunnen hier genieten van een lunch, diner en heerlijke drankjes. Wij zijn scherp geprijsd. Wij willen dat iedereen hier terecht kan, ook mensen met minder geld. Wij hebben besloten om 's avonds op tijd dicht te gaan. Wij willen niet dat de buurt overlast van onze zaak ondervindt."

Wessel blijft eigenaar van Vivánt Gamble. Hij werkt zowel in de tabakszaak-slijterij als in grand café-restaurant Deli.