Vattenfall

Vervolg van voorpagina.

Eerder deed de gemeente Diemen al een dergelijke oproep aan de partijen die een nieuw kabinet moeten gaan vormen. Vattenfall heeft eveneens op de uitspraak van de rechtbank geregeerd. "De rechtbank heeft beslist dat de provincie Noord-Holland de vergunningen voor de bouw van een eventuele biowarmte-installatie terecht heeft verleend. De rechter bevestigt daarmee dat er met de mogelijke komst van een biowarmte-installatie geen sprake zal zijn van een hogere uitstoot dan wettelijk toegestaan. Ook heeft de rechtbank bevestigd dat dit project niet zal leiden tot negatieve effecten in de natuurgebieden."

"Het is goed dat er nu duidelijkheid is over de vergunningen. Dat verandert niets aan wat wij eerder al hebben aangegeven, namelijk dat we het definitieve besluit of de biowarmte-installatie er komt of niet, niet eerder zullen nemen dan in het voorjaar van 2022. Ondertussen werken we aan alternatieven en zetten wij vol in op de versnelling en de ontwikkeling van andere duurzame warmtebronnen, zoals de 150MW E-boiler die we vorige week aankondigden, maar ook geothermie, aquathermie en het gebruik van restwarmte uit datacentra. We merken dat er veel vragen zijn over de brandstof: áls de biowarmte-installatie er komt, zal de biomassa bestaan uit bijproducten van de bosbouw- en houtindustrie. Er zullen dus geen bossen worden gekapt voor deze centrale", aldus Vattenfall.


Geen herdenking Rustoord

DIEMEN De herdenking die de belangenvereniging van begraafplaats Rustoord sinds 2011 jaarlijks organiseert, kan niet doorgaan. Dit in verband met de coronamaatregelen. Ook vorig jaar ging de herdenking niet door.

Het bestuur van de belangenvereniging heeft dit besluit met pijn in het hart moeten nemen. "Hoewel de wereld er momenteel wat corona betreft wat positiever uitziet, kan deze bijeenkomst niet coronaproof georganiseerd worden. Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat volgend jaar een extra mooie avond georganiseerd kan worden, in aanwezigheid van burgemeester of wethouder en met onder andere de prachtige muzikale medewerking van de Diemer Harmonie", aldus de belangenvereniging.