De grote zaal van Theater de Omval.
De grote zaal van Theater de Omval.

Theater de Omval is klaar voor heropening

Het is vanaf zaterdag 5 juni weer mogelijk om een voorstelling of een film te bezoeken.




DIEMEN Michiel Hatenboer, zakelijk directeur van Theater de Omval, is blij met de nieuwe versoepelingen van de coronaregels.

Hatenboer: "Wij gaan van 5 juni tot aan de zomerstop die dit jaar duurt van 10 juli tot en met 22 augustus veel films vertonen. Ook zijn er vijf theatervoorstellingen. We zijn afgelopen weekeinde direct begonnen met de verkoop van tickets. Wij draaien komende zaterdag en zondag de film 'De slag om de Schelde'." De volledige programmering is te vinden op theaterdeomval.nl.

In de zaal van Theater de Omval is plaats voor maximaal vijftig personen. Er wordt uiteraard voor gezorgd dat de bezoekers, het personeel en de vrijwilligers zich aan de coronaregels houden. Bezoekers dienen te reserveren en over een vaste zitplaats te beschikken. Een reservering is voor maximaal vier personen, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen van eenzelfde huishouden. Het personeel neemt bezoekers een gezondheidscheck af. Hatenboer: "Grand Café Blauw is vanaf zaterdag 5 juni ook weer geopend. Het terras van Blauw is al enige tijd geopend."

Het is vanaf zaterdag weer toegestaan om in groepen kunst en cultuur te beoefenen. Dit betekent bijvoorbeeld dat een orkest samen kan repeteren. Tijdens het oefenen hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden als dat niet anders kan. Wel geldt een maximaal aantal mensen per ruimte, dit mogen er niet meer zijn dan 50, exclusief docent. Publiek is niet toegestaan. De overige voorwaarden voor zingen, toneelspelen, dansen en muziek maken blijven gelden.

Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Publiek bij amateurwedstrijden is nog niet toegestaan. Kleedkamers, douches en sauna’s gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Eet- en drinkgelegenheden mogen vanaf zaterdag weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal vier mensen zitten. Zij dienen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Er mogen maximaal 50 personen per ruimte zijn, exclusief personeel. Dit geldt ook voor terrassen. In restaurants en eetcafés geldt voor het diner een maximum van twee shifts per avond per tafel. Zelfbediening is niet toegestaan. Entertainment, zoals liveoptredens of videoschermen voor sportwedstrijden, is ook niet toegestaan. Een reservering, gezondheidscheck en een vaste zitplaats zijn verplicht.




‘De Slag om de Schelde’