Afbeelding

Dimitri de Regt

Eigenaar van marktbedrijf Dimitri Brood en Banket, werkt sinds januari in Diemen



Vertel eens iets over het bedrijf.
"Ik sta met mijn bedrijf Dimitri Brood en Banket al lange tijd op markten. Sinds januari sta ik elke woensdag op de markt op het Diemerplein. Ik ken marktmeester Antoinette Poortvliet van een andere markt en zij vertelde mij dat er in Diemen een plek voor een bakker was vrij gekomen. Ik ben toen naar Diemen gegaan."

Wat verkoop je?
"Ik verkoop ambachtelijk brood van het merk Koning en Batomi. Ik koop mij artikelen in bij kleine en middelgrote bakkerijen. Ik maak zelf koeken."

Welk soort brood eet je zelf?
"Ik ben een liefhebber van donkere broden. Ik eet graag spelt zonnepit."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Heel leuk en prettig. De bezoekers van de markt zijn aardig, maken graag een praatje en houden van een geintje. Deze markt ligt op een goede plek, op de route van woonwijken naar scholen. Op woensdagmorgen brengen veel moeders hun kinderen naar school en brengen daarna een bezoek aan de markt."

Wat zijn je hobby's?
"Ik doe aan Krav Maga, een Israƫlische vechtsport. Het heeft door corona een tijd stilgelegen, maar het liefst train ik drie of vier keer in de week. Verder ben ik liefhebber van stripboeken. Ik heb een verzameling Franse stripboeken uit de jaren 50 tot en met de jaren 70."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Kroatiƫ. Daar zijn leuke campings waar alles op een prettige manier wordt geregeld. Het zijn campings die nog geen deel uitmaken van grote bedrijven. Dat zorgt voor een prettige sfeer."