Afbeelding
Foto:

Scheuren in trottoir

DIEMEN Het trottoir van de Albert Loethoelistraat achter winkelcentrum Diemerplein bevat flinke scheuren. De kans is aanwezig dat voetgangers een smak maken.

De gemeente reageert: "Het is bekend bij de gemeente Diemen dat de scheuren er zijn. Door de onderheide riolering in het centrum van Diemen onder voet- en fietspaden, zoals hier ook het geval is, ontstaan in de loop der tijd helaas scheuren in het asfalt. De gemeente houdt goed in de gaten hoe deze zich ontwikkelen. Uiteraard gaan wij hier op korte termijn nogmaals kijken of de situatie onveilig is of begint te worden. Zodra de veiligheid in het geding is, wordt er ingegrepen en wordt het asfalt gerepareerd.
Op veel plekken in het centrum is het riool onderheid. Dat heeft het voordeel dat het gegarandeerd goed blijft liggen en de afvoer van afvalwater verzekerd is. Door het onderheien zakken de delen van het voet- en fietspad die boven het riool liggen ook niet, maar direct ernaast helaas wel. Op enig moment is de rek uit het asfalt en scheurt dit open. De gemeente repareert dit zo snel mogelijk. Daarbij worden werkzaamheden zoveel mogelijk gecombineerd. Zo worden onnodige aan- en afvoerkosten en rijbeweging voorkomen. Maar de veiligheid staat altijd voorop. Zodra de veiligheid in het geding is, wordt er in ieder geval ingegrepen.

Als mensen dit soort problemen constateren, kunnen zij dit melden bij de gemeente via de Makkelijk Melden App, het formulier op de website diemen.nl (melding over openbare ruimte indienen) of als het online niet lukt contact opnemen met het KCC (020) 31 44 888.