Afbeelding
Foto:

Cecilia Chin

Lid van Diemense wandelgroep, woont sinds 1989 in Diemen

Vertelt u eens over de wandelgroep.
"De wandelgroep bestaat sinds juni 2011. We bestaan volgende maand dus tien jaar. De wandelgroep heeft geen naam. Er zijn acht leden uit Diemen die elke vrijdag gaan wandelen in Diemen en omgeving. Meestal lopen wij tussen de vijf en de acht kilometer. Een van onze leden gaat soms op zoek naar nieuwe mooie routes. Soms fietsen wij naar een plek en gaan dan verder wandelen."

Wat zijn uw hobby's?
"Puzzelen en lezen. Ik begin de dag met het maken van een puzzel in een van mijn puzzelboekjes. Ik lees graag boeken met mooie verhalen."

Heeft u een favoriete plek in Diemen?
"Diemen heeft een aantal mooie speelplaatsen voor kinderen. Ik vind de speelplaats bij Meelbeskamp in Diemen-Zuid mooi geworden. Daar kan van alles worden gedaan."

Heeft u een favoriete winkel?
"Mijn man en ik gaan momenteel niet zo vaak naar een winkel. Dit in verband met corona. Wij bestellen de meeste boodschappen online bij de Jumbo."

Gaat u wel eens uit?
"Wij vinden het leuk om af en toe uit eten te gaan, meestal in Amsterdam. Maar dan kan op dit moment niet."

Wat vindt u van de sfeer in Diemen?
"Wij wonen in Diemen-Zuid, vlak bij de busbaan. Wij kijken uit op veel groen, dat is heel prettig. Wij zijn er niet voor dat de busbaan opengaat voor al het verkeer. Dat zal tot veel drukte en geluidsoverlast leiden en ten koste gaan van het groen. Wij hebben de petitie tegen het openstellen van de busbaan ondertekend."