Corona

Vervolg van voorpagina.

Boog: "Steeds meer mensen kunnen gevaccineerd worden en doen dat ook. Omdat zij dat belangrijk vinden voor henzelf en voor hun omgeving. Maak er gebruik van als u gevaccineerd gaat worden! In ieder geval moeten we stevig verder op de weg van vaccineren, daarmee wordt stap voor stap meer mogelijk. Als u een oproep krijgt om een afspraak te maken, roep ik u op om dat ook echt te doen." Hij is blij met de versoepelingen die onlangs zijn doorgevoerd. "Daar keken veel mensen naar uit! Zo zijn de sportscholen, het zwembad en de bibliotheek in Diemen weer open en kunnen we langer van terrassen gebruik maken (nu nog beter weer!). Tevens is een aantal andere maatregelen voor sport- en cultuurbeoefening door het kabinet versoepeld. De versoepelingen zijn voor de samenleving van groot belang. Hoewel ondernemers en instellingen meer mogelijkheden krijgen, blijft het voor velen van hen nog erg zwaar. Daarom is het belangrijk dat er de komende maanden nog steeds overheidssteun is. Gelukkig zijn diverse steunmaatregelen verlengd door het kabinet. Hopelijk worden sommige regelingen wat verruimd, want veel ondernemers vallen tussen wal en schip of kunnen hun hoofd moeilijk boven water houden. U kunt helpen door bij lokale ondernemers uw boodschappen te blijven doen. Koop lokaal!"

"Op 31 mei mogen de middelbare scholen weer volledig open. De andere maatregelen uit de derde stap in het openingsplan worden waarschijnlijk vervroegd naar 5 juni. Het kabinet neemt daar binnenkort een besluit over. Voor de komende tijd vraag ik wel om samen vol te houden. Om de adviezen en regels te blijven volgen, hoe moeilijk dat soms ook is. En om respectvol anderen te blijven bejegenen, of dit nu gaat om mensen die toezicht houden, mensen die een andere mening zijn toegedaan of ondernemers die zich strikt willen houden aan de maatregelen", aldus Boog.


Festival

Vervolg van voorpagina.

Het Wereldfestival werd in 2017, 2018 en 2019 gehouden op het Van Markenplantsoen. "Wij kijken er naar uit om het Wereldfestival in 2022 weer te organiseren, zodat we weer mensen met elkaar kunnen verbinden door middel van muziek, lekker eten en gezelligheid. Wij maken er dan een uitgebreide editie van.”