Nog geen duidelijkheid over Diemer Festijn

DIEMEN Het is nog niet bekend of het Diemer Festijn dit jaar kan doorgaan. Dit zegt René Knigge, voorzitter van Stichting Diemer Festijn.

De fractie van de PvdA stelde tijdens de informatieve gemeenteraadsvergadering van donderdagavond vragen over het Diemer Festijn. Wethouder Jeroen Klaasse vertelde dat hij regelmatig overleg voert met Stichting Diemer Festijn. Klaasse gaf aan dat het nog niet duidelijk is of het Diemer Festijn dit jaar door kan gaan. Knigge: "Wij hebben inderdaad regelmatig contact met wethouder Klaasse en de ambtelijk organisatie. Maar het is op dit moment nog niet duidelijk of het Diemer Festijn kan doorgaan. Wij zijn afhankelijk van de versoepelingen van de coronamaatregelen. Wij volgen het nieuws over de coronamaatregelen uiteraard op de voet."

Vorig jaar ging het Diemer Festijn niet door vanwege de coronamaatregelen.

Wereldfestival

Het Wereldfestival gaat voor het tweede jaar in successie niet door. Dit kleurrijke popfestival zou op zondag 4 juli plaatsvinden op het Van Markenplantsoen.

Stichting Roots and Wings is de organisator van het Wereldfestival, in samenwerking met Anthony Pinas. “Wij hoopten dat wij het Wereldfestival dit jaar weer zouden kunnen organiseren. Maar ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen gaat het niet lukken. Er is op dit moment nog teveel onzeker. Het organiseren van het Wereldfestival kost veel tijd. Het is niet mogelijk om het evenement binnen enkele weken te organiseren. Wij willen het publiek geen ‘uitgekleed’ festival aanbieden. Daarom hebben wij besloten om het Wereldfestival niet door te laten gaan”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

5