Het terras van SV Diemen is weer open.
Het terras van SV Diemen is weer open.

Leden blijven sv Diemen ook in coronaperiode trouw

De coronamaatregelen hebben een enorme impact op het voetbalseizoen. Henk van der Weele, voorzitter van sv Diemen, over de ontwikkelingen bij de club.

DIEMEN De amateurvoetbalcompetities werden in oktober 2020 stilgelegd. Begin dit jaar werd het besluit genomen om de competities niet meer te hervatten. Het was het tweede jaar in successie dat de amateurvoetbalcompetities niet werden afgemaakt. In maart 2020 werd de competitie 2019-2020 stilgelegd, definitief zoals later zou blijken.

Henk van der Weele: "Onze jeugdspelers hebben het afgelopen half jaar gelukkig veel kunnen trainen en ook onderlinge wedstrijden en toernooien gespeeld. Dat gebeurde op onze velden op Sportpark De Diemen. Competitiewedstrijden waren niet toegestaan. Dat is nog steeds het geval. We hebben de jeugdspelers die nu nog op een half veld spelen, maar volgend seizoen op een volledig veld gaan voetballen kunnen voorbereiden op die overgang. Daar hadden we door de omstandigheden ruim de tijd voor. Bij de senioren mochten lange tijd alleen spelers tot 27 jaar trainen. Sinds enkele maanden mochten spelers van 27 jaar en ouder in groepen van vier trainen. Sinds vorige week woensdag is er gelukkig weer meer mogelijk."

Hij vertelt dat sv Diemen gelukkig niet in de financiƫle problemen is gekomen. "Wij hebben in 2019 een bedrag gekregen omdat onze voormalige jeugdspeler Guus Til door AZ werd verkocht aan Spartak Moskou. Wij hebben het geld dat wij voor de transfer van Guus Til hebben ontvangen toen niet uitgegeven, maar gereserveerd. Dat is achteraf een goed besluit gebleken. Onze kantine is nog steeds gesloten. Het terras voor de kantine is inmiddels weer open. Wij zijn net als andere sportverenigingen veel kantine-inkomsten misgelopen. Maar gelukkig hebben wij een beroep kunnen doen op regelingen van de KNVB, de gemeente en het Rijk."

sv Diemen telt momenteel iets meer dan 1100 leden. Daarvan zijn er tussen 750 en 800 spelend lid. 70 procent van de spelende leden komt uit in de jeugdafdeling van de club. "De ouders van de meeste jeugdleden hebben hun contributie betaald. Een aantal senioren heeft nog niet betaald. Zij hebben ook nauwelijks kunnen trainen en spelen. Maar ik verwacht dat zij alsnog zullen betalen. Je bent immers gezamenlijk lid van een sportvereniging. Ik verwacht ook niet dat er veel leden zullen opstappen. Veel van onze leden hebben een sterke band met de vereniging." Van der Weele en de andere leden van sv Diemen hopen dat het voetbalseizoen 2021-2022 een normaal verloop zal kennen. De club heeft voldoende om naar uit te kijken. De werkzaamheden voor de herinrichting van Sportpark De Diemen zijn gestart. sv Diemen krijgt een extra veld. Na de herinrichting beschikt de voetbalclub over vier velden. "Wij hopen dat wij het vierde veld vanaf de eerste week van september kunnen gebruiken. Wij hopen vanaf het najaar weer activiteiten te kunnen organiseren. Wij bestaan op 16 juli 90 jaar. Wij hopen dat jubileum in september te kunnen vieren."

sv Diemen gaat samenwerken met atletiekvereniging AV'23 in de Watergraafsmeer. De spelers van sv Diemen krijgen trainingen om hun looptechniek te verbeteren. Het eerste elftal van sv Diemen komt volgend seizoen weer uit in de vierde klasse. sv Diemen startte de competitie in de vierde klasse F optimaal. De ploeg van trainer Raymond Aarts speelde vier competitieduels die alle werden gewonnen. Na vier duels werd de competitie stilgelegd. sv Diemen was toen samen met Real Sranang koploper. Van der Weele: "De selectie groeit in de breedte. De kans is aanwezig dat diverse spelers die in het verleden voor onze club hebben gespeeld terugkeren. Tommy Gans traint alweer met de selectie mee."



Werkzaamheden voor aanleg van het vierde veld.