Opening busbaan: raad aan zet

DIEMEN - Het college van van B en W legt het bestemmingsplan voor het wijzigen van de hoofdverkeersstructuur in Diemen-Zuid voor aan de gemeenteraad.

Het wijzigen van de verkeersstructuur houdt onder meer in: het openstellen van de huidige busbaan voor al het verkeer, het invoeren van een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur op de hoofdwegen in Diemen-Zuid en het aanleggen van een rotonde bij de kruising Boven Rijkersloot-Beukenhorst. Het vaststellen van het bestemmingsplan is een juridische voorwaarde om verder te kunnen met het wijzigen van de hoofdverkeersstructuur in deze wijk.

Alle belangen

Wethouder Scholten: "Het college heeft alle belangen afgewogen en is van mening dat het bestemmingsplan met een positief advies aan de gemeenteraad kan worden voorgelegd. De benodigde onderzoeken zijn afgerond en er is uitgebreid gereageerd op de zienswijzen van inwoners en organisaties. Het wijzigen van de hoofdverkeersstructuur leidt uiteindelijk tot een betere en eerlijkere verdeling van het verkeer in Diemen Zuid."

De gemeenteraad moet uiteindelijk het bestemmingsplan vaststellen. Het bestemmingsplan wordt voor het zomerreces door de gemeenteraad behandeld.

3