Diemen-Zuid

Vervolg van voorpagina.

De aanleiding voor het wijzigen van de hoofdverkeersstructuur in Diemen Zuid is de ontwikkeling van de woonwijk Holland Park en de wens dit nieuwe woongebied goed aan te sluiten op de rest van Diemen. Na de aanpassing ontstaat straks een eenduidige en sociaal veiligere route van Holland Park naar Diemen-Centrum. Voetgangers, fietsers, auto's en openbaar vervoer zijn dan in één verbinding gecombineerd.

Op verschillende momenten hebben bewoners de gelegenheid gehad hun mening te geven over de plannen voor het wijzigen van de verkeersstructuur Diemen-Zuid. Zowel het verkeersontwerp als ook het ontwerp bestemmingplan hebben beide ter inzage gelegen. De reacties op het verkeersontwerp hebben niet geleid tot grote aanpassingen. Op het ontwerp bestemmingsplan heeft de gemeente 44 zienswijzen ontvangen. Deze zienswijzen waren vooral gericht op thema’s zoals verkeersveiligheid, verkeer, luchtkwaliteit, geluid en andere zaken. Deze zijn beantwoord en verwerkt in de reactienota die ook naar de gemeenteraad wordt gestuurd.

Vooruitlopend op de besluitvorming in de gemeenteraad op het bestemmingsplan, is de gemeente alvast gestart met de voorbereidingen voor het herinrichten van de openbare ruimte rondom de omgeving van de verkeersstructuur. De gemeente heeft drie verschillende thema’s uitgewerkt: Het Boslint, Het Parklint en Het Bijenlint. De verschillende thema’s geven elk een andere dimensie aan de inrichting van de openbare ruimte in de omgeving. Bewoners konden tot en met 3 mei 2021 hun mening geven over deze thema’s via een online vragenlijst. De online vragenlijst is zeer goed ingevuld. De reacties op de vragenlijst worden gebruikt voor het maken van een schetsontwerp. Dit schetsontwerp wordt vervolgens gepresenteerd tijdens een digitale bijeenkomst voor geïnteresseerden.


Nieuwbouw

Geïnteresseerden konden De Oude Smidse in het verleden bezoeken tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen. Voormalige smeden, onder wie Dick van Dijk uit Diemen, lieten dan zien dat zij het vak nog niet waren verleerd. City Development laat weten de nieuwe eigenaren te zullen enthousiasmeren om straks weer met de Open Monumentendagen mee te gaan doen.