De opnamen voor de video.
De opnamen voor de video.

Voice Female maakt opnamen voor video

DIEMEN Theaterkoor Voice Female heeft zondag in DePastorie aan de Hartveldseweg 24 opnamen gemaakt voor een video die binnenkort via sociale media, waaronder Daarom Diemen, wordt uitgezonden.

De video-opnamen zijn gemaakt door Allard Faas, het geluid werd verzorgd door Sonya Vos. Allard Faas en zijn vriendin Cora Bronkers huren De Pastorie van Stadsherstel Amsterdam. Sonya Vos is gitaardocente bij de Muziekschool Diemen en tevens geluidsvrouw.

Saskia van Pelt, voorzitter van Voice Female: "Het is een gezamenlijk project van Voice Female, Allard Faas en Sonya Vos. De vrouwen van Voice Female hebben in tweetallen opnames gemaakt van van twee liederen, die de geluidstechnicus tot een koor zal samensmeden. De film krijgt een lengte van zeven minuten. Wij doen dit bijzondere project om te laten zien dat wij tijdens de coronaperiode niet hebben stilgezeten en dat er nog steeds mogelijkheden zijn op muzikaal en cultureel gebied. Wij hebben voor dit project subsidie gekregen van de gemeente Diemen."

Dirigent Peter Schoenaker, regisseur Karin Jonsthovel en de leden van Voice Female hebben een script bedacht voor de film. Karin Jonsthovel vertelt over de inhoud van de opname: "Liefde, dood, eenzaamheid, schoonheid; het zijn universele onderwerpen van teksten van liederen van zowel vroeger als nu. Ik vond dat zo mooi, die parallellen van gedachten en gevoelens door alle tijden heen, dat het mij een goed thema leek voor de hopelijk ooit te realiseren nieuwe voorstelling van Voice Female. Daarin zullen we duo's van liederen in uiteraard een theatrale setting, ten gehore brengen. Oude en nieuwe muziek, maar steeds met eenzelfde thema en teksten die grote gelijkenis tonen met elkaar. In de clip, die we als een corona-proof voorstukje kunnen beschouwen, zien en horen we de combinatie Amour (Rammstein) en de Habanera uit Carmen. Hierin is de romantische liefde het thema, waarin die liefde wordt vergeleken met een ontembaar wild beest.”