Irene van Berkum (links).
Irene van Berkum (links).

Irene van Berkum is gestart met mobiel reisbureau

DIEMEN Irene van Berkum uit Diemen heeft sinds 1 april een mobiel reisbureau. Zij is franchisehouder bij reisorganisatie Personal Touch Travel.

Irene werkt al meer dan dertig jaar in de reisbranche. Zij heeft in die periode veel van de wereld gezien. "De reisorganisatie waar ik bij werkte is failliet gegaan. Ik heb toen het besluit genomen om voor mijzelf te beginnen. Het voordeel van Personal Touch Travel is dat daarbij allemaal franchisehouders zijn aangesloten. Het bedrijf is daardoor minder kwetsbaar dan een gewoon reisbureau." Klanten van Personal Touch Travel lopen geen risico, want het bedrijf in aangesloten bij de ANVR en SGR.

Irene is met haar bedrijf gestart in een periode dat de reisbranche onder grote druk staat door de coronamaatregelen. Het kabinet gaf het advies om alleen noodzakelijke reizen te maken. Dit advies is sinds zaterdag 15 mei van tafel. Het is weer mogelijk om naar een aantal vakantiebestemmingen te reizen, zoals de Canarische Eilanden, een aantal Griekse eilanden en Ierland. Uiteraard dienen mensen zich wel aan de plaatselijke coronaregels te houden. Irene: "De verwachting is dat zeer binnenkort meer landen de codes 'groen' of 'geel' krijgen, zodat vakanties daarheen weer mogelijk worden. En veel mensen hebben hun koffers zo ongeveer al klaar staan voor vertrek." Irene is met haar reisbureau begonnen omdat zij het samenstellen van maatwerkreizen en het op zoek gaan naar leuke en passende vakanties voor haar cliƫnten het allerleukste vindt. Zij is gespecialiseerd in diverse soorten reizen: dat kan een reis zijn voor een avontuurlijk individu, een romantisch koppel, een actief gezin of een zakelijke groep.

Irene: "De rol van de traditionele reisbureaus die een reis van het begin tot aan het einde regelen is de laatste jaren steeds kleiner geworden. De meeste mensen regelen hun reizen zelf via internet. Maar er zijn veel mensen die het zoeken naar en regelen van een reis via internet tijdrovend en ook vaak lastig vinden. Het aanbod en de mogelijkheden zijn tegenwoordig zo enorm en divers dat ik heel goed begrijp dat het overweldigend kan zijn om een keuze te maken en het kaf van het koren te scheiden. En dat is precies waar ik mijn cliƫnten mee kan helpen."

De manier waarop een traditioneel reisbureau werkt verschilt met de manier van werken van Personal Touch Travel, geeft Irene aan. "Bij een traditioneel reisbureau kunnen klanten tijdens kantoortijden terecht. Ik pas mij aan de klant aan. Bij mij kunnen ze ook 's avonds en in de weekeinden terecht. Ik bezoek mensen thuis of - als zij dat liever willen - heb ik contact via Zoom, telefoon of e-mail (irene.vanberkum@personaltouchtravel.nl)."


Irene van Berkum is gespecialiseerd in diverse soorten reizen