Dax van de Velden geeft les in Gym020.
Dax van de Velden geeft les in Gym020.

Sportscholen blij met verdere versoepeling van coronaregels

Sinds woensdag zijn de coronamaatregelen verder versoepeld. Zo zijn onder meer de sportscholen weer geopend en zijn de openingstijden van de terrassen verruimd.

DIEMEN De horecaondernemers zijn uiteraard blij dat zij door de versoepeling van de coronamaatregelen weer meer mogelijkheden hebben. Terrassen mogen van 06.00 tot 20.00 uur open.

Peter Meijer, eigenaar van Le Bistro aan de Muiderstraatweg 55: "Het is weer een stap in de goede richting. Het is prettig dat onze gasten langer op het terras kunnen blijven zitten. Dit geeft onze gasten de mogelijkheid om te dineren. Wij waren er al klaar voor, want onze nieuwe kaart is gereed. Wij zijn op dinsdag en woensdag van 15.00 tot 20.00 uur geopend en op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 20.00 uur. Maandag zijn wij gesloten."

Daniel Beijnes, eigenaar van Café 't Pandje, is eveneens blij met de versoepeling van de coronaregels. "De versoepeling is prettig voor de horecaondernemers en de gasten van de horeca. Wij zijn van woensdag tot en met zondag open van 12.00 tot 20.00 uur. Op maandag en dinsdag zijn wij gesloten. Wij hebben een lunchkaart, een Biteskaart en een dinerkaart. De takeout-kaart wordt ook op het terras geserveerd. Een nieuwe kaart volgt zodra de restaurants weer open mogen. Mensen kunnen van maandag tot en met zondag eten bestellen en de bestelling tot 20.00 uur afhalen. Wij bezorgen momenteel niet meer."

Voor de horeca gelden nog steeds beperkingen: het aantal bezoekers is vastgesteld op een maximum van vijftig en horecaondernemers dienen hun klanten te registreren en aan een gezondheidscheck te onderwerpen. Gasten dienen te reserveren. Dit kan ook bij aankomst op het terras, maar dan dient er wel plaats te zijn.

Zwembaden mochten al enige tijd weer lesgeven. Sinds woensdag zijn ook andere activiteiten weer toegestaan. Jos Muller, manager Sportzaken van de gemeente Diemen. "In het zwembad in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran kunnen mensen vanaf dinsdag 25 mei weer banen zwemmen. Er gelden uiteraard wel diverse regels. Er mogen maximaal 30 mensen in het zwembad, zij dienen 1,5 meter afstand te houden, er dient in één richting te worden gezwommen en de douches zijn niet geopend. De kleedkamers wel. Voor de tijden en de voorwaarden kunnen mensen onze website https://zwembaddiemen.nl/home/ bezoeken."

De sportverenigingen die gebruikmaken van het zwembad kunnen ook weer aan de slag. Dit geldt voor onder andere zwem- en waterpolovereniging De Meeuwen.

Sportcentrum: vanaf dinsdag weer banen zwemmen

Dax van de Velden van Gym020 is eveneens blij dat er weer meer mogelijkheden zijn. "Sportscholen mogen maximaal dertig personen tegelijk ontvangen. Zij dienen op 1,5 meter afstand van elkaar te sporten. Wij hebben geen ruimte voor dertig mensen. Wij kunnen tien personen tegelijkertijd ontvangen. Sportscholen mogen geen groepslessen geven. Wij hebben een work-out samengesteld die de mensen bij ons individueel kunnen uitvoeren. Maar zij kunnen ook kiezen voor een eigen work-out."

Sportcentrum: vanaf dinsdag kunnen er banen worden gezwommen.