Politiek: Zie af van bouw biomassacentrale

DIEMEN - Alle fractie in de gemeenteraad van Diemen en het college van B en W roepen in een brief aan de informateur Tjeenk Willink de formerende partijen op stelling nemen tegen het gebruik van houtige biomassa voor de opwek van warmte voor huishoudens.

De fracties in de gemeenteraad en het college van B en W willen ook dat er onder andere onderzocht wordt in hoeverre de aan Vattenfall toegekende SDE-subsidie voor de exploitatie van de geplande biomassacentrale in Diemen kan worden ingetrokken.

Biomassacentrale

De gemeenteraad en het college van B en W onderstrepen hiermee nogmaals dat zij tegen de bouw van de biomassacentrale in Diemen zijn.

De fracties in de gemeenteraad van Diemen en het college van B en W willen dat een volgend kabinet zich duidelijk uitspreekt tegen het gebruik van biomassa. In de brief aan de informateur schrijven ze dat inzichten jegens het gebruik van houtige biomassa veranderd zijn. "Nederland staat voor een grote opgave: om klimaatverandering tegen te gaan moeten we de transitie maken naar duurzame energiebronnen. Tot voor kort werd houtige biomassa als duurzame bron voor warmte gezien. Daarom zijn SDE-subsidies beschikbaar gesteld om het gebruik ervan aan te moedigen.”

3