Afbeelding

Paul van Dijk

Eigenaar IJssalon IJspret in de Arent Krijtsstraat 17, werkt ruim een jaar in Diemen

Hoe gaat het met IJssalon IJspret?
"Het gaat goed. We zijn vorig jaar maart opengegaan. We hebben uiteraard wel te maken met de coronamaatregelen, maar ik klaag niet. Er komen hier veel klanten, uit alle wijken van Diemen. Er komen hier ook veel mensen met kinderen. Wij verkopen bijna 50 smaken ijs en de voorkeur van onze klanten is gevarieerd. Bij de kinderen is smurfenijs nog steeds populair."

Wat zijn je hobby's?
"IJs draaien, Formule 1 en Ajax. Ik ben de laatste jaren helaas weinig naar wedstrijden van Ajax geweest."

Doe je aan sport?
"Ik doe drie keer per week aan fitness bij Fitness-365 langs de A9 bij Amsterdam- Zuidoost. Ik vind het belangrijk om fit te blijven. Hier in de zaak eet ik regelmatig ijs en door aan fitness te doen probeer ik ervoor te zorgen dat ik niet te veel aankom."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Ik kom graag in Zuid-Frankrijk en Spanje. Ik houd van het klimaat en het eten in die landen."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Ik kom graag bij de viszaak in winkelcentrum Diemerplein. Ik ga er regelmatig heen met mijn jongste zoon Dino. Ik eet dan een lekker tongetje."

Wat vind je van de mentaliteit in Diemen?
"Ik woon zelf in de Rijnstraat in de Rivierenbuurt in Amsterdam, maar ik ben heel vaak in Diemen. Vanwege de zaak en omdat mijn twee zonen Dani en Dino hier wonen. De mentaliteit in Diemen spreekt mij aan. Over het algemeen genomen zijn de mensen hier aardig en benaderbaar. Veel mensen vinden het leuk om een praatje te maken."