Afbeelding

Jeroen Koelewijn

Eigenaar van de Spakenburgse Bakker op de wekelijkse markt op het Diemerplein. Hij werkt sinds 2014 in Diemen

Hoe gaat het met de Spakenburgse Bakker?
"Het gaat goed. Wij staan elke woensdag van 08.00 tot 15.00 uur op de markt op het Diemerplein. Wij krijgen steeds meer klanten. Onze klanten zijn blij met de kwaliteit die wij leveren, onze scherpe prijzen en de service die wij verlenen. Wij hebben elke week aanbiedingen. Mijn collega's Regina en Danny kennen veel klanten. Alles is ook goed geregeld. De gemeente doet haar best en marktmeester Antoinette Poortvliet verricht goed werk."

Wat zijn je hobby's?
"Ik woon in Spakenburg en tennis bij TV Eemslag Spakenburg-Bunschoten. Ik speel alleen vriendschappelijk. Ik heb het te druk om competitie te spelen."

Ben je voor Spakenburg of IJsselmeervogels?
"Spakenburg, dat zijn de blauwen. IJsselmeervogels zijn de roden. Je voorkeur is bepaald door het gezin waarin je bent geboren. Ik ga nog maar zelden naar de wedstrijden omdat ik op zaterdag op een markt in Dordrecht sta. Ik ben bij veel derby's geweest. Daar komen 8.000 mensen."

Wat is je favoriete vakantieland?
"Italië en dan met name Toscane. Ik houd van het klimaat, de cultuur en het eten. Als ik op vakantie ben bezoek ik altijd markten. De markt is mijn passie en ik doe dan ideeën op."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Ik ben elke woensdag op de markt op het Diemerplein. Ik vind de sfeer heel leuk en prettig. De inwoners van Diemen zijn vriendelijk, recht voor zijn raap en maken graag een geintje. Het is de Amsterdamse mentaliteit."