Judith Langenberg van Ja Leuk!
Judith Langenberg van Ja Leuk!

Klanten niet-essentiële winkels genieten van het winkelen

Niet-essentiële winkels kunnen sinds vorige week woensdag weer klanten ontvangen zonder dat zij een afspraak hoeven te maken.



DIEMEN Niet-essentiële winkels hebben een zware tijd achter de rug. De ondernemers mochten vanaf half december geen klanten ontvangen. Veel ondernemers startten een afhaal- en bezorgservice. Sinds begin maart konden klanten winkelen op afspraak.

Sinds vorige week woensdag kunnen niet-essentiële winkels hun klanten weer ontvangen. Er gelden nog wel beperkingen. De ondernemers zijn blij dat er weer meer reuring in hun zaak is en klanten vinden het prettig om gewoon weer een winkel binnen te kunnen stappen.

Het winkelen op afspraak ging in principe goed, maar het is natuurlijk leuker om spontaan bij een winkel naar binnen te kunnen gaan en te kijken wat het aanbod is. Veel klanten die een afspraak in een winkel maakten hadden toch het gevoel dat zij iets 'moesten' kopen. Dat is natuurlijk niet het geval als je even naar binnen loopt. Bij de meeste winkels staat bij de ingang een flesje met desinfecterende handgel. Ook houden de ondernemers en hun personeel in de gaten of er niet te veel klanten binnen zijn.

Het personeel van Bruna in winkelcentrum Diemerplein was de afgelopen maanden geopend voor postzaken van PostNL. Ook konden klanten gebruikmaken van de geldautomaat. Een aantal klanten heeft de afgelopen maanden bij Bruna boeken besteld en die afgehaald of thuis laten bezorgen. "Wij vinden het fijn dat wij onze klanten weer kunnen ontvangen. Wij zorgen er uiteraard voor dat er niet te veel klanten binnen zijn. Klanten vinden het prettig dat ze weer rond kunnen kijken. Wij verkopen de agenda's van 2021 met 50 procent korting. Daar is veel belangstelling voor. Wij zijn ook gestart met de verkoop van schoolagenda's voor het schooljaar 2021-2022. Die lopen ook goed", aldus een medewerkster van Bruna in Diemen. Judith Langenberg is samen met Anja van Diemen eigenaar van modezaak Ja Leuk! "Klanten vinden het prettig dat zij weer binnen kunnen stappen. Dat is toch anders dan winkelen op afspraak. Het was vorige week meteen al druk. Wij houden uiteraard in de gaten of er niet te veel klanten binnen zijn en voor de ingang staat een flesje waarmee klanten hun handen kunnen desinfecteren", aldus Judith. Bianca stapt Ja Leuk! binnen. Zij vertelt dat zij in Amsterdam-Zuidoost woont, maar haar boodschappen doet in winkelcentrum Diemerplein. "Ik vind dit een prettig winkelcentrum. Ik ben vaste klant bij Ja Leuk! Ik heb hier diverse keren gewinkeld nadat ik eerst een afspraak had gemaakt. Maar gewoon spontaan naar binnen kunnen stappen is veel leuker." Caitlyn is verkoopster van D-Men Fashion in winkelcentrum Diemen. "De klanten vinden het fijn dat ze weer zonder afspraak naar binnen kunnen. Zij hoeven niet meer op de tijd te letten. Er zijn vorige week al veel klanten langs geweest. Wij hebben ook een aantal aantrekkelijke aanbiedingen en binnenkort komt onze hoogzomercollectie binnen."