De muurschildering in de tunnel.
De muurschildering in de tunnel. Foto: Trudy Kroese

Veel positieve reacties op muurschildering

DIEMEN De muurschildering in de tunnel aan het Waterhoenpad in Holland Park is klaar. Vrijdag zijn de laatste werkzaamheden uitgevoerd. De reacties op de muurschildering zijn enthousiast.

Tim Rodermans uit Diemen heeft de muurschildering gemaakt in opdracht van de gemeente Diemen. Hij kreeg hulp van enkele collega's. Ze zijn in de eerste week van april begonnen en hebben bijna vier weken aan de muurschildering gewerkt.

Tim Rodermans is eigenaar van het bedrijf Surfing4art en heeft in augustus vorig jaar het graffitikunstwerk onder het spoorwegviaduct aan de Muiderstraatweg gemaakt. Ook dat was een opdracht van de gemeente Diemen. Er is door veel inwoners van Diemen positief gereageerd op dat ontwerp.

Tim Rodermans: "Deze tunnel staat op het Waterhoenpad. Die grenst aan het Zwanenpad, verderop ligt de Piet Mondriaansingel. Ik heb bij het maken van het ontwerp rekening gehouden met de omgeving van de tunnel. Zo heb ik een impressie van een kunstwerk van Piet Mondriaan geschilderd en is er ook een afbeelding van een grote zwaan te zien. We hebben ook afbeeldingen van kruiden aangebracht: pijlkruid en havikskruid. Die verwijzen naar de buurten met die namen in Diemen-Zuid."

Rodermans en zijn collega's hebben eerst grondverf aangebracht en daarna hebben zij de muurschildering gemaakt. Afgelopen vrijdag is er een coating op de muurschildering aangebracht. Die coating beschermt de muurschildering.

Een aantal bewoners van Holland Park en passanten kwamen regelmatig kijken naar het werk van Tim Rodermans en zijn collega's. Zij waarderen de muurschildering.

Rodermans: "Mensen kwamen kijken hoe de muurschildering zich heeft ontwikkeld. Zij konden het hele proces volgen. Wij hebben tijdens ons werk veel leuke reacties gekregen. En toen wij de muurschildering aan het afmaken waren, hebben wij ook veel positieve reacties ontvangen. De mensen vinden dat de muurschildering mooi is geworden."







Er is bijna vier weken gewerkt aan de muurschildering.