Protest-wandeling tegen windturbines

DIEMEN Windalarm Driemond houdt zaterdag 1 mei een protestwandeling tegen de komst van windturbines in Diemen en Amsterdam Zuidoost. Inwoners van Diemen wordt verzocht hier ook aan mee te doen.

Amsterdam beslist in mei waar de windturbines komen. "De strijd is nog niet gestreden en wij moeten er alles aan doen om te laten zien dat er geen draagvlak is onder de omwonenden en dat wij een nieuw onderzoek willen naar de gezondheidsrisico's”, aldus actieteam Driemond.

1500 meter

"Sommige beoogde locaties zijn op 350 tot 600 meter van een woonwijk, terwijl de Europese norm minimaal 1500 meter is."

Start wandeling

De wandeling start om 11.00 uur bij de groene klapbrug in Driemond. Een tweede wandeling naar Amsterdam-Zuidoost start om 13.00 uur bij de Geinbrug. Het verzoek is om mondkapjes te dragen en onderling voldoende afstand te houden.


De Kersenboom voert actie voor Artis

DIEMEN Brede school de Kersenboom steunt Artis. De Kersenboom maakt elk jaar weer gebruik van het educatieve aanbod van Artis en het Planetarium. Nu Artis gesloten is wegens de coronacrisis hebben zij moeite om hun hoofd boven water te houden.

Alle leerlingen van De Kersenboom hebben ansichtkaarten gemaakt over de dierentuin. Uit elke klas is één tekening gekozen waarvan een ansichtkaart is gedrukt. De tekeningen zijn gebundeld in setjes en worden verkocht via de webshop www.actievoorartis.nl.

500 euro

Inmiddels is er al bijna 500 euro opgehaald, mede dankzij de geweldige inzet van juf Katinka die alles geregeld heeft. Het is nog mogelijk om kaarten te kopen via de webshop.

Donatie

Mensen die ook een donatie willen doen aan Artis kunnen de website: https://www.artis.nl/nl/steun-artis/artis-vergeet-je-niet/ bezoeken.