Afbeelding

Denny Vangheluwe

Franchisehouder van IJscuypje aan de Muiderstraatweg 49

Hoe gaat het met het IJscuypje?
"Heel goed. Wij zijn op zaterdag 17 april opengegaan en het is elke dag druk geweest. Mijn vrouw Mila en ik en onze collega's verkopen veertig soorten vers ijs. Op dit moment zijn vooral de smaken mango, citroen, stroopwafel en de chocoladesorbet geliefd bij onze klanten. Mensen vinden onze zaak een aanwinst voor de buurt. IJscuypje Diemen zorgt daar toch voor meer sfeer en gezelligheid. De reacties zijn heel enthousiast."

Welke smaak is jouw favoriet?
"Ik hou van mango en stracciatella."

Wat zijn je hobby's?
"Ik werk veel, maar als ik tijd heb vind ik het leuk om uit eten te gaan. Een van onze favoriete zaken is Karaat Amsterdam aan de Houthavenkade in Amsterdam.

Doe je aan sport?
"Ik doe aan fitness en hardlopen. Ik fitness vijf keer per week bij Basic-Fit in Diemen. Daarnaast loop ik één keer per week hard, meestal in de natuur bij Diemen."

Hoe vind je Diemen voor kinderen?
"Wij hebben een dochter van vier. Er zijn in Diemen voor kinderen meer mogelijkheden dan toen ik zelf jong was. Er zijn veel mooie speelplaatsen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de speelplaatsen bij de kinderboerderij en in de wijk Plantage de Sniep."

Hoe vind je de sfeer in Diemen?
"Ik vind de sfeer goed. De mensen gaan hier prettig met elkaar om. Veel mensen die in Diemen wonen kennen elkaar. Ik merk dat bijvoorbeeld bij ons in de zaak. Klanten die een ijsje hebben gekocht staan regelmatig buiten met elkaar te praten. Dat is natuurlijk leuk. IJscuypje Diemen is ook een plek om elkaar te ontmoeten."