Genieten op het terras van Café 't Pandje.
Genieten op het terras van Café 't Pandje.

Heerlijk genieten op de terrassen in Diemen

Het is sinds gisteren weer mogelijk om op een terras te zitten. Het was woensdag mooi weer, dus een mooie gelegenheid om een drankje en hapje te nemen.


DIEMEN De versoepelingen van de coronaregels zorgen bij veel mensen voor een glimlach op het gezicht. De sfeer op de terrassen was woensdag uitstekend.

De horeca moest op 14 oktober de deuren sluiten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat een aantal horecaliefhebbers woensdagmiddag om 12.00 uur plaatsnam op een van de terrassen in Diemen. De ondernemers hebben de afgelopen week gebruikt om in te spelen op de nieuwe coronaregels.

Maximaal 50 gasten

En dat zijn er nogal wat: er mogen maximaal 50 gasten plaatsnemen op een terras. Bezoekers die tot één huishouden behoren mogen met meerdere personen plaatsnemen aan een tafel. Mensen die niet tot één huishouden behoren mogen maximaal met zijn tweeën aan een tafel zitten. De afstand tussen de tafels op het terras dient 1,5 meter te zijn, maar als er spatschermen tussen de tafels zijn geplaatst geldt die afstand niet. Gasten mogen gebruikmaken van het toilet in de horecazaak, maar dienen binnen wel een mondkapje te dragen. Na het toiletbezoek dienen zij de horecazaak onmiddellijk te verlaten. Gasten dienen voor het terras te reserveren. Dit kunnen ze vooraf doen, maar ook als zij aankomen. De horecaondernemers moeten hun gasten registreren en een gezondheidscheck afnemen.

De eigenaars van cafés en restaurants en hun personeel dienen er niet alleen voor te zorgen dat hun gasten het naar hun zin hebben, maar moeten er ook voor zorgen dat de coronaregels worden nageleefd. Een voordeel is dat de horecazaken in Diemen veel vaste klanten ontvangen, die hun uiterste best doen om het de ondernemers en hun personeel niet moeilijk te maken.


Gasten van horeca kennen uiteraard de regels
Genoten van een heerlijke lunch bij Le Bistro.