De tijdelijke weg en tijdelijke spoorwegovergang.
De tijdelijke weg en tijdelijke spoorwegovergang. Foto: Trudy Kroese

Verkeer maakt gebruik van tijdelijke spoorwegovergang

De tijdelijke spoorwegovergang en de tijdelijke weg bij het station in het centrum zijn zondagavond in gebruik genomen.

DIEMEN De opening van de tijdelijke spoorwegovergang en de tijdelijke weg tussen de rotonde op de hoek van de Ouddiemerlaan/Martin Luther Kinglaan en de Ouddiemerlaan aan de noordkant van het spoor hebben de nodige gevolgen voor het verkeer en reizigers van de NS.

De tijdelijke weg begint bij de rotonde op de Martin Luther Kinglaan en loopt via de tijdelijke spoorwegovergang naar de Harmonielaan en vervolgens naar de Ouddiemerlaan aan de noordkant van het spoor. Voor de tijdelijke weg geldt een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. De spoorwegovergang is afgelopen weekeinde aangelegd. De werkzaamheden begonnen in de nacht van donderdag op vrijdag. Zondagavond rond 19.15 uur was het werk klaar en gingen de overweg en de tijdelijke weg open voor voetgangers, fietsers, bromfietsers en de bussen. De bussen hebben nu haltes op de tijdelijke weg. Vlak daarna werd de spoorwegovergang op de Ouddiemerlaan definitief afgesloten.

Reizigers die naar het perron willen waar de treinen in de richting van Weesp stoppen kunnen sinds maandag gebruikmaken van een speciaal voetpad. Het voetpad loopt vanaf de nieuwe spoorwegovergang tot aan het perron. Reizigers die vanaf de noordkant van het station komen steken de nieuwe spoorwegovergang over en slaan linksaf om het voetpad te bereiken. Reizigers die vanaf het centrum komen nemen vanaf de rotonde de tijdelijke weg en komen dan uit op het voetpad.

De spooronderdoorgang is volgens de planning in het voorjaar van 2023 gereed. Dan worden de tijdelijke weg en de tijdelijke spoorovergang weggehaald en wordt de omgeving van het station opnieuw ingericht.

Het voetpad tussen spoorwegovergang en perron.