Jan de Jager.
Jan de Jager.

Makelaar Jan de Jager stopt op 1 juni met bedrijf

Makelaar Jan de Jager stopt op 1 juni 2021 met zijn bedrijf aan het Wilhelminaplantsoen 3. Jan en zijn vrouw Odilia de Jager gaan met pensioen.

DIEMEN De Jager Makelaars & Taxateurs bestaat sinds 1991. Het bedrijf startte in het pand aan de Muiderstraatweg 58B. In 2004 verhuisde het bedrijf naar het huidige pand aan het Wilhelminaplantsoen 3.

Jan de Jager: "Ik vond het bijzonder om in 2004 naar dit pand te verhuizen. Ik heb hier in het verleden gewerkt als kantoorleider van de voormalige Verenigde Spaarbank. De afgelopen jaren hebben wij vele mensen aan een huis kunnen helpen, vaak zelfs meerdere keren. Daar zijn wij heel dankbaar voor."

Veranderd

Hij heeft het vak van makelaar in de afgelopen dertig jaar zien veranderen. "Vroeger was de begeleiding van een klant intensiever. Als makelaar begeleidde je een klant die een huis wilde kopen vanaf het begin tot aan het einde van het traject. Tegenwoordig gaan mensen die een huis willen kopen anders te werk. Zij bekijken op internet de foto's van huizen waarin zij geïnteresseerd zijn en nemen pas relatief laat contact op met een makelaar. Het contact met mensen is daardoor minder en ook minder intensief. Dat vind ik jammer. Dit geldt overigens niet voor verkopers."

Woningmarkt

Jan de Jager kent als geen ander de woningmarkt in deze regio. "Er is in Nederland een groot tekort aan woningen. Alleen al in deze regio is er met spoed behoefte aan ca.100.000 woningen. Die woningen zouden er bij wijze van spreken binnen een jaar moeten staan. Er is de afgelopen jaren veel te weinig gebouwd, met name door de regelgeving over stikstof en pfas. Ik ben van mening dat de regering in Den Haag de regie in handen moet nemen en plekken moet aanwijzen waar woningen kunnen worden gebouwd. Diemen is echter zeer voortvarend geweest in het realiseren van nieuwe woningen."

Jan en Odilia leerden elkaar kennen op de middelbare school

Nieuwbouwprojecten

De Jager is door de jaren heen ook nauw betrokken geweest bij nieuwbouwprojecten in Diemen. "Ik werkte daarbij samen met projectontwikkelaars. Voorbeelden van die nieuwbouwprojecten zijn Diemerburgh op de Ouddiemerlaan en de Muiderstraatweg, de woningen op het Wilhelminaplantsoen boven het gebouw waar vroeger de Rabobank was gevestigd en The Post, dat naast ons kantoor ligt. Het was overigens de bedoeling dat op de plek van The Post appartementen voor senioren zouden komen. Dat plan is niet doorgegaan. Er dient bij plannen voor de bouw van woningen meer rekening te worden gehouden met de woonwensen van mensen. Er is in deze regio veel behoefte aan seniorenwoningen, woningen voor alleenstaanden en woningen waarin mensen kunnen samenwonen die geen relatie met elkaar hebben. De samenwerking met de gemeente is altijd plezierig geweest."

Middelbare school

Jan den Odilia de Jager leerden elkaar kennen op de middelbare school. Dat was het Pieter Nieuwland College in Amsterdam-Oost. Zij wonen sinds 1992 in Diemen en zijn van plan om hier te blijven wonen. "Diemen is een prettige gemeente om in te wonen. Ook ben je snel in het centrum van Amsterdam of in de natuur." Hij kijkt uit naar zijn pensioen. "Bij ons thuis ligt een enorme stapel boeken die ik wil gaan lezen. Daarnaast hebben wij twee kleinkinderen. Wij zullen ons niet vervelen."

Het pand van makelaar De Jager.