Loek Stomps.
Loek Stomps. Foto: Trudy Kroese

Loek Stomps (76) overleden

DIEMEN Loek Stomps heeft zich als voorzitter van de afdeling Diemen van de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) jaren ingezet voor de ouderen in Diemen. Hij is op 14 april overleden. Loek Stomps is 76 jaar geworden. Hij was al enige tijd ziek.

Loek Stomps werkte in het verleden als personeelsfunctionaris. Hij kon goed omgaan met mensen en had veel gevoel voor humor. Hij had een jonge en lenige geest. Loek Stomps was een persoon die positief in het leven stond. Aan klagen deed hij niet. Hij was echter wel kritisch. Als voorzitter van de afdeling Diemen van de PCOB hield hij het beleid van de gemeente scherp in de gaten. Hoewel hij goede contacten onderhield met het gemeentebestuur en de ambtenaren schroomde hij niet om zijn kritische mening te geven. Hij maakte duidelijk dat hij het belangrijk vond dat de politiek echt aandacht heeft voor de positie van de ouderen in Diemen. Hij nam geen genoegen met mooie woorden. Hij beoordeelde de politiek op haar daden.

Toespraak

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de PCOB in De Schakel hield Loek Stomps een toespraak. Hij besteedde dan veel aandacht aan de positie en leefomstandigheden van de ouderen in Diemen. Dat er in De Schakel ook vertegenwoordigers van de lokale politiek aanwezig waren was voor Loek Stomps geen reden om zich in te houden. Hij spaarde niets en niemand, maar hield het netjes. Dat was zijn stijl. De inhoud van zijn nieuwjaarsspeech drong vaak door tot het gemeentehuis. Daar was het hem om te doen. Loek Stomps maakte zich zorgen over de situatie van ouderen tijdens de huidige coronacrisis. Hij vond het jammer dat de nieuwjaarsreceptie van de PCOB dit jaar niet kon doorgaan. Maar hij had al snel een oplossing gevonden. In een uitzending van de lokale omroep Studio DMN las hij zijn nieuwjaarsspeech voor.