Terrassen mogen woensdag weer open.
Terrassen mogen woensdag weer open.

Versoepeling coronaregels

Vervolg van voorpagina

De horeca is blij dat het vanaf 28 april weer mogelijk is om van 12.00 tot 18.00 uur de terrassen te openen. Maar er is ook kritiek. Voor de meeste mensen die werken is het geen optie om voor 18.00 uur een terras te bezoeken en de sluitingstijd maakt het niet mogelijk om een diner te gebruiken.

Natasha Verheij, samen met haar man Jos Mooi eigenaar van Het Wapen van Diemen en bestuurslid van de afdeling Amsterdam-Amstelland van Horeca Nederland: "We zijn blij dat er weer iets mogelijk is, maar de sluitingstijd van 18.00 uur is voor de horeca natuurlijk ongelukkig. Wij hopen dat de terrassen spoedig weer langer open mogen blijven."

Zij vertelt over de regels: "Mensen die tot één huishouden behoren mogen met meerdere personen plaatsnemen aan een tafel. Mensen die niet tot één huishouden behoren mogen maximaal met zijn tweeën aan een tafel zitten. De afstand tussen de tafels op het terras dient 1,5 meter te zijn, maar als er spatschermen tussen de tafels worden geplaatst geldt die afstand niet. Gasten mogen gebruikmaken van het toilet in de horecazaak, maar dienen binnen wel een mondkapje te dragen. Gasten dienen voor het terras te reserveren. Dit kunnen ze vooraf doen, maar ook als zij aankomen. De horecaondernemers moeten hun gasten registreren en een gezondheidscheck afnemen."