De tijdelijke weg aan de kant van de Martin Luther Kinglaan.
De tijdelijke weg aan de kant van de Martin Luther Kinglaan.

Aanleg van tijdelijke spoorwegovergang in centrum

DIEMEN De aanleg van een tunnel onder het spoor bij het station in het centrum van Diemen gaat volgende week van start.

ProRail legt van vrijdag van 23 april 01.00 uur tot en met maandag 26 april 05.00 uur een tijdelijke spoorwegovergang bij het NS-station in het centrum van Diemen aan. De werkzaamheden vinden dag en nacht plaats en kunnen overlast veroorzaken. De tijdelijke spoorwegovergang komt in de plaats van de reguliere spoorwegovergang op de Ouddiemerlaan. Die wordt vervangen door de tunnel. In het weekend kan het verkeer nog gebruikmaken van de huidige spoorwegovergang en het deel van de Ouddiemerlaan aan beide kanten van de spoorwegovergang.

Na het weekeinde gaan de huidige spoorwegovergang en het deel van de Ouddiemerlaan aan beide kanten van het station dicht. ProRail laat weten dat de tijdelijke spoorwegovergang volgens planning al in de loop van zondagavond kan worden gebruikt.

Geen treinen

Er rijden van vrijdag 23 april 04.00 uur tot en met maandag 26 april 02.00 uur geen treinen in het centrum van Diemen. De NS zet vervangend busvervoer in. De bussen stoppen bij de huidige haltes bij het station. Er komen bij deze haltes mobiele ov-checkpoints die het makkelijk maken voor reizigers om in en uit te stappen. Voor actuele reisinformatie kan de website www.ns.nl worden geraadpleegd.

Na de ingebruikname van de tijdelijke spoorwegovergang verandert de bereikbaarheid van de perrons. ProRail laat weten dat het perron waar de treinen in de richting van Amsterdam stoppen via de tijdelijke spoorwegovergang kan worden bereikt. Reizigers die vanaf de noordkant van het station komen en naar het perron willen waar de treinen in de richting van Weesp stoppen, kunnen het spoor oversteken via de tijdelijke spoorwegovergang. Vervolgens lopen ze min of meer evenwijdig aan het spoor via een tijdelijk pad en een loopbrug over de bouwkuip naar de toegang tot het perron. Reizigers die vanuit het centrum komen, kunnen het perron bereiken via een pad vanaf de rotonde evenwijdig aan de bouwplaats.

Bushaltes

Aan de tijdelijke weg, die de naam Tijdelijke Ouddiemerlaan krijgt, komen aan beide kanten van het spoor bushaltes. De huidige bushaltes bij het station vervallen. Bussen in de richting van Diemen-Noord stoppen aan de kant van het centrum, bussen in de richting van Diemen-Zuid stoppen aan de noordkant van de tijdelijke weg.

Op maandag 26 april start de aannemer met de werkzaamheden voor de realisatie van de spooronderdoorgang. Dat gaat om het bouwrijp maken van de Ouddiemerlaan. Het asfalt wordt verwijderd en het riool wordt aangepast. Omwonenden kunnen enige overlast ondervinden.

De afgelopen periode zijn er veel voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Bij de Martin Luther Kinglaan zijn tijdelijke parkeerplaatsen aangelegd. Het gaat om parkeerplaatsen voor reizigers van de NS en parkeerplaatsen voor bewoners en hun bezoekers. Er zijn voor deze werkzaamheden veel bomen gekapt, tot verdriet van buurtbewoners en andere inwoners van Diemen. Enige tijd geleden zijn ook enkele woningen aan de Harmonielaan gesloopt en recent ook het stationsgebouw.

De wachtruimte op het perron waar treinen in de richting van Amsterdam stoppen wordt eveneens gesloopt. Dit geldt ook voor het overdekte deel van het perron. Op het perron zijn tijdelijke wachtruimtes gebouwd.

Het NS-station in het centrum van Diemen werd op 24 mei 1974 geopend. Dat was een belangrijk moment voor Diemen. De bereikbaarheid van de gemeente werd enorm verbeterd en inwoners van Diemen konden vanaf dat moment snel naar Amsterdam en het Gooi reizen.

Veiligheid

De veiligheid van de spoorwegovergang is al heel lang onderwerp van discussie. Veel mensen vinden de overgang onveilig en als gevolg van de toename van het treinverkeer zijn de spoorbomen steeds vaker en langer gesloten voor voetgangers, fietsers, bromfietsers en automobilisten. Het komt regelmatig voor dat reizigers die een trein willen halen de gesloten spoorbomen negeren, met alle gevaren van dien. De tunnel onder het spoor zal ervoor zorgen dat de veiligheid toeneemt en dat voetgangers, fietsers, bromfietsers, automobilisten en het openbaar vervoer in de toekomst geen oponthoud meer ondervinden.

Als de spooronderdoorgang in het voorjaar van 2023 gereed is, wordt zowel de tijdelijke weg als de tijdelijke spoorovergang weggehaald.