'Buitenlust wordt Buitenlast'

DIEMEN Jos van Veen, bewoner van Buitenlust, vraagt zich af waarom er de komende jaren in de wijk zo veel grootschalige projecten zullen plaatsvinden die voor ongemak en overlast voor de bewoners zullen zorgen.

Van Veen: "Er staan de komende jaren vier grote projecten op het programma: Woonstichting Rochdale gaat de huurwoningen verduurzamen, er wordt vlak bij onze wijk een tunnel onder het spoor aangelegd, er is het plan om een appartementencomplex te bouwen en de wijk wordt opgehoogd. Ik heb begrepen dat die eerste twee projecten vrijwel tegelijkertijd worden uitgevoerd."

Hij geeft aan dat het verduurzamen van de woningen tot meer verkeersdruk in Buitenlust zal leiden. De bouw van de tunnel onder het spoor zal voor veel (geluids)overlast en bouwverkeer zorgen. Dit zal ook het geval zijn als er inderdaad nieuwbouw in de wijk komt. Van Veen: "De ophoging van de wijk zal vermoedelijk het laatste project zijn. Het zware bouwverkeer dat nodig is voor de bouw van de nieuwbouw en de aanleg van de tunnel zal ervoor zorgen dat de wegen nog verder zullen verzakken en ophoging noodzakelijk zal zijn. Dit zal een grote impact hebben op de bereikbaarheid van woningen, het verkeer en parkeren."

Hij snapt niets van de planning: "Ik begrijp niet waarom ervoor gekozen is om in een relatief korte tijd zo veel projecten in en bij Buitenlust uit te voeren. Buitenlust is een van de zoeklocaties voor sociale woningbouw. Hoewel het nog niet zeker is dat de bouwplannen doorgaan en de gemeenteraad een besluit moet nemen, vind ik het niet logisch dat er nu een plan is gemaakt voor woningbouw. Het had beter geweest om eerst plannen te maken voor andere zoeklocaties. Al die projecten zijn te veel voor een wijk als Buitenlust. Buitenlust is dan geen lust meer om te wonen, maar wordt Buitenlast, omdat er een aantal jaren sprake zal zijn van veel minder woonplezier."